Trainer

Rinus Smit

Zwarte band 4e dan

Rinus Smit is zwarte band 4e dan. Tevens is hij de penningmeester en regelt daarom alle financiële zaken binnen de vereniging.

rinus 2   Rinus 1

In het dagelijkse leven is Rinus proces-operator en werkt in ploegendiensten. Hierdoor kan hij niet altijd aanwezig zijn tijdens de trainingen.

Maar in zijn vrije tijd haalt hij de schade in. Naast karate doet hij kracht en conditietraining en loopt hij regelmatig hard. Tijdens het  koken heeft hij de bijzondere gewoonte om één of meerdere series push-ups en squats te maken.

Zijn interesse in karate is breed: hij vindt zowel conditie/kracht training leuk als ook Kihon en Kumite. Rinus is zeer goed in breektechnieken. Grote stapels hout en dakpannen heeft hij gebroken. Een keer ging het fout tijdens een demonstratie, waarbij Rinus zijn voet voor lange tijd blesseerde.

rinus 3   Rinus 2

Rinus was op jonge leeftijd al geïnteresseerd in vechtsport maar is toch pas op 18 jarige leeftijd begonnen met het Kyokushin karate. Een advertentie in het lokale streekblad “Ons  Eiland” trok hem uiteindelijk over de streep.

Vanaf de eerste minuut was Rinus fanatiek in karate, per week vier keer trainen op de maandag, woensdag, donderdag en zaterdag; twee keer in Sommelsdijk en twee keer per week in Zierikzee.

Na één jaar trainen heeft hij deelgenomen aan een toernooi in Wijk bij Duurstede en is tweede geworden. In die tijd waren de wedstrijden zonder protectie.

Later heeft hij nog meer toernooien gedraaid en vele prijzen behaald: oa . 3e op het Nederlands Kampioenschap (verloren van John Kleijn). John Kleijn werd 8e op het wk 1991.

Tweede bij Beker van Vlaanderen en tweede bij het open Frans Kampioenschap (tevens snelste KO).

“Als sportschool zitten we in de groei en we maken snelle ontwikkelingen door. Uitbreiding van het aantal lesuren en meer systeem en variatie in de lessen. Dit  wordt mogelijk gemaakt doordat we in teamverband opereren.  Het team van zwarte banden groeit en iedere zwarte band krijgt een verantwoordelijkheid over een gedeelte van de lessen. Dit werkt fantastisch!”

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi