Trainer

Hans Smit

Zwarte band 4e dan

Hans Smit is zwarte band 4e dan. Hans is samen met zijn broer Rinus met karate begonnen in 1983.  Vanaf de eerste minuut was Hans enthousiast. Hij trainde vier keer per week,  twee keer in Sommelsdijk en twee keer in Zierikzee. Er werd getraind op de maandag, woensdag, donderdag en zaterdag.

image

In een later stadium werden er dependances geopend in Ooltgensplaat en Stellendam. Hierdoor kwam de training in Zierikzee te vervallen. Op de zaterdag reden Hans en Rinus van Stellendam naar Ooltgensplaat, waar ze dan net op tijd aanwezig waren voor de middagtraining.

Hans heeft later de jeugdtraining in Ooltgensplaaat op zich genomen. Ook  gaf hij in die tijd zelfverdediging voor de dames.

Hans is een goede hardloper, zonder speciale voorbereiding liep hij in zijn jonge jaren de 5 km in 16 minuut 37. Bij de lokale hardloopwedstrijd de “omloop van Menheerse” is hij op blote voeten, menig hardloper te snel af.

Samen met Rinus heeft Hans de zwarte band eerste en tweede dan behaald. Vanaf 2016 is hij in het bezit van de zwarte band vierde dan.
Hans heeft zich verdienstelijk gemaakt voor de Nederlandse karate bond en is al jaren  voorzitter van de wedstrijdcommissie. Ook als internationaal scheidsrechter is hij meegeweest naar vele buitenlandse toernooien.

hans 2

Hans heeft zeer veel kennis op het gebied van kata’s, de kleinste details  zijn bij hem bekend. Om die reden is Hans dan ook het technisch geweten van de vereniging.

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi