NIEUWS

Aan het woord; José Horstman

Weblog | 3 maart, 2017

Door de redactie van de kiyozumi nieuwsbrief is mij gevraagd om een stukje te schrijven over

DE Karateschool Kiyozumi..

Het is mij al vaker gevraagd, maar waarom train jij helemaal in Middelharnis terwijl je ook dichterbij (lees Voorneputten) kan trainen… tja ik vraag mij dit zelf ook nog steeds een paar keer per week af, maar een van de redenen zou kunnen zijn ….waarom iets nieuws zoeken als je het relatief naar je zin hebt?

Het was voor mij als buitenstaander best wel moeilijk om aansluiting binnen de Flakkeese groep te krijgen… gelukkig …..spreek ik ook Engels en is het mij na vele jaren mij toch gelukt om bij sommige van mijn clubgenoten een soort van (h)erkenning te krijgen in de vorm van het weten van bijvoorbeeld mijn naam….

Nu jaren verder en verschillende events te hebben meegemaakt zoals bijvoorbeeld het zomerkamp, merkte ik dat er ook een relatief leuke groep mensen buiten de Kiyozumi vereniging is wat juist het anders trainen dan op de Kiyozumi dojo interessant maakt.

Je ziet pas wat de Kyokushin wereld kan inhouden als je jezelf ook buiten de Kiyozumi dojo begeeft.

Wat ik wel merk is dat de manier van les krijgen binnen Kiyozumi of dit nu kion of kata of kumite is, dat je bij de Gebr. Smit van dit alles een goede basis meeneemt….. en zeker niet onbelangrijk en naar mijn mening een boven landelijk gemiddeld niveau is.

Dus alles bij elkaar maakt het de basis van sporten voor mij compleet. Natuurlijk zou Fitness materiaal, spiegels etc (noem het maar op wat sommige andere dojos kunnen aanbieden leuk) zijn, maar uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen, maar…. zelf doen in een leuke groep maakt het nog leuker..

Dus heb je zin om iets aan je conditie te doen en mocht je onverwachts een of meerdere terroristen moeten uitschakelen? kom dan trainen bij kiyozumi….

Met sportieve groet!

José Horstman 2e Kyu

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2014.
Gerealiseerd door Wesoft Nederland