NIEUWS

Zwarte banden weekend, scheidsrechter cursus en selectie training.

Nieuws | 17 april, 2015

Afgelopen weekend 11 en 12 april ’15 zijn we met een grote groep richting het nationaal sportcentrum Papendal vetrokken. Voor de zwarte banden (Linda, Angela, Jan-Willem, Hans en André) staat er het kader weekend op de agenda. Dit weekend bestaat uit diverse trainingen door de sensei’s Te Braake en Monasso en de avondsessie door de Shihan’s Hollander, Thomas en Constancia.

Scheidsrechter cursus voor Marco, Arjan en Walter, deze leden gaan voor hun hoekscheidrechter diploma. Zaterdag stond in teken van de theorie en oefening. Op zondag 26-04 tijdens de NK jeugd staat het praktijk gedeelte op het programma. Vooraf wordt het theorie examen afgenomen. Toernooischeidsrechter P.lorist en het bestuur van de NKKO heeft zich ook gebogen over de ontwikkelingen m.b.t. de full contact gevechtssporten in Nederland. De commissie o.l.v. Burgemeester van der Laan heeft inmiddels geadviseerd om nieuwe regelgeving te bepalen m.b.t. full contact (gevechts)sporten.

Deze nieuwe regels zullen wellicht in de toekomst er voor zorgen dat wij op een andere wijze, voor met name de jeugd, moeten omgaan met spelregels in onze scholen en bij onze toernooien. Met name het raken op het hoofd van jeugdigen heeft hierbij de aandacht. Daarom heeft het bestuur op advies van onze artsen van Oudvorst en Poelstra en de toernooischeidsrechter P.lorist, gemeend de wedstrijdregels nu al aan te passen op de toekomstige wetgeving.

Zondag selectie training. Linda, Angela, Walter, Wilco, Harry, Marco, Arjan, Roy, Samuel, Reachel, lieke, Enola en Andre staan om 11 uur klaar voor de kata training. Na een pittige warming-up geeft de Shihan gas met de verschillende Kata’s, o.a alle Taikyoku Kata’s , Pinan Sono Ichi en San en Geki Sai Dai Tsuki No Kata Het tweede uur gaan linda, Angele en Andre nog verder met de volgende kata’s Saifa, Geki Sai Sho,Yantsu, Seienchin, Garyu,Kanku

Om 13:30 uur staat de gevechtstraining op het programma. De jeugd in de jeugdgroep hebben het erg goed gedaan. Bij de volwassenen was het pittig maar iedereen heeft het weer top gedaan.

Om 15.00 uur is het afgelopen en het is tevens het einde van het zwarte banden weekend.

We kunnen terugkijken op een gezellig en leerzaam weekend.

imageimage

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2014.
Gerealiseerd door Wesoft Nederland