NIEUWS

Winst op Kodo Cup voor Karateschool Kiyozumi

Nieuws | 14 mei, 2017

Zondag 14 mei deden 8 vechters van Karateschool Kiyozumi mee aan de Kodo Cup in ’s Gravendeel. Het niveau lag hoog – zelfs vechters uit Hongarije stonden op de mat – en ook de techniek elkaar vastpakken was toegestaan. Dit is de Kyokushin vechter niet gewend, dus maakt het extra moeilijk voor de deelnemers. Toch keerde Kiyozumi met twee Nederlands Kampioenen huiswaarts!

 

Marc Korevaart (8 jaar) mocht het spits afbijten. De eerste twee partijen waren topzwaar voor deze jongste jongen, maar toch gaf Marc niet op. De derde partij won hij, een mooie derde plaats voor Marc. Myra Rustveld (7 jaar) was ingedeeld in een poule jongens. Maar dat deerde Myra niet, ze stond dapper haar mannetje! Een mooie derde plaats ook voor Myra.

 

Daarna was het de beurt aan Quinty Blok (10 jaar). Quinty zette spectaculaire partijen neer, maar kon helaas de winst niet pakken. Roy van der Welle (12 jaar) vocht heel zeker en stevig – ook na twee klappen op zijn gezicht – en werd ook derde. Dit terwijl alle deelnemers in deze poule evenveel punten hadden, de ranking werd gemaakt op basis van gewicht. Luuk van Wezel (12 jaar) won al zijn partijen en week geen duimbreed opzij voor zijn tegenstanders. Dit maakte Luuk Nederlands Kampioen! Isabel Lagraauw (11 jaar) vocht mooie partijen, maar het was helaas net niet genoeg voor een plek op het podium.

Daarna was het de beurt aan de dames Enola Humblet (11 jaar) en Hélene Witte (12 jaar). Beiden vielen helaas in dezelfde gewichtsklasse maar maakten het elkaar zeker niet gemakkelijk! Hélene werd met haar partijen Nederlands Kampioen en Enola was zeer tevreden met een prachtige tweede plaats!

Thijmen Dolk (12 jaar) vocht een prachtige partij, verloor uiteindelijk toch met een wazari (klap op zijn lever ), maar mag zeker trots zijn! Tot slot, na een lange dag wachten, mocht Thijs Nijsse (12 jaar) de mat op. Thijs vocht stevig door en gaf niet op, ook niet na een trap in zijn gezicht. Met een prachtige derde prijs en een blauw oog mag ook hij trots zijn!

Coaches André van Wezel, Valence Bickel, Kevin de Koeijer, Margareth de Geus en Scheidsrechter Angela Koole waren dan ook erg tevreden over de prestaties van dit hechte prachtige Team Kiyozumi!

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2019
Gerealiseerd door Wesoft Nederland