NIEUWS

Valence op de British Open

Nieuws | 23 september, 2017

Afgelopen weekend heeft Valence de aftrap gegeven voor het nieuwe wedstrijdseizoen. Voor de eerste keer nam ze deel aan de British Open in Crawley dichtbij London. Omdat ze de enige deelnemer was uit de NKKO was, mocht ze als wedstrijdvechter aansluiten bij de NKA-IFK Nederland. Ze was erg blij met de kans die ze kreeg van deze bond, om deze wedstrijd mee te kunnen vechten.
Vorige week vrijdag ging het gehele team met het vliegtuig naar het vliegveld Gatwick, waar ze vervolgens de trein pakten naar Crawley. Na aankomst was er een gezamenlijke training met het Nederlandse team. Er waren uit 23 landen karateka’s die deelnamen aan de British Open 2017. Met name waren er veel deelnemers uit Litouwen en Hongarije.
Valence trof in haar eerste partij dan ook een Litouwse 1e Dan vechtster. Tot 3 maal toe was de wedstrijd onbeslist, waarnaar de hoofdscheidsrechter aan haar het voordeel gaf. Als of het zo moest zijn, trof ze wederom zoals bij het EK vorig jaar op Papendal de veelvuldig Britse kampioene en tweede op de het WK: Emma Markwell 3e Dan. Valence vocht deze partij goed muit, maar de feilloze geplaatste leverstoten en schoppen van Emma leverde haar een wazari op. Hierdoor was de kans op onbeslist of winnen niet meer mogelijk.
Ondanks de verloren partij is bij Valence de motivatie nog groter geworden om ooit nogmaals de uitdaging uit te gaan met deze zeer ervaren karateka.
In de avond was er een afsluitende Sayonara party met alle karateka’s bij elkaar. Na een paar kleine uurtjes slaap is het Nederlandse team weer terug gereisd naar Nederland.

571F02E7-83C7-4525-AEBC-584A8365F4A1

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2019
Gerealiseerd door Wesoft Nederland