NIEUWS

Vaderdag training

Nieuws | 19 juni, 2021
Gisteren was de Vaderdag training bij Karateschool Kiyozumi, de inschrijvingen hadden ons al blij gemaakt. Maar toen ook iedereen kwam opdagen werden we pas echt blij!
In totaal 24 koppels, vader met zoon of dochter, waren op tijd aanwezig. Hier en daar wat spanning op de gezichten te zien bij de “papa’s”.
Voor aanvang van de training heb ik foto’s van deze koppels mogen maken met een leuke ontspannen foto als herinnering aan deze dag!
Na de opening in”Seiza” begon de training met een warming-up. De Kihon werd gegeven door Sensei Hans Smit en Sensei Andre van Wezel en natuurlijk geassisteerd door Maina en Luuk. We kennen de stijl van Sensei Andre van Wezel om iedereen op te jagen en uit te dagen om tot het uiterste te gaan. Dat is uiteraard gelukt. De vaders kwamen er achter dat, wat eigenlijk zo makkelijk lijkt toch niet altijd zo eenvoudig is!
Ik vond het ook leuk om diverse keren te horen, Pap dat moet je zo doen!
Maar de vaders lieten zich niet kennen, met een uitstraling van geoefende sporters, gaven ze alles. Na de warming-up is er ook nog met stootkussens gewerkt zowel stoottechnieken als traptechnieken werden behandeld.
Als Kyokushin karateka heb je respect voor je tegenstander en zal men zich altijd aanpassen aan een lager gegradueerde tijdens de training.
Maar het respect van de kinderen was wel heel opvallend, bij iedereen zag je respect voor de ouder en was het zeker niet de bedoeling om iemand te blesseren.
Zo hier en daar hoor je wel eens, “ de jeugd heeft steeds minder respect voor een oudere”, ik zou zeggen kom eens kijken hoe het ook kan!
Na een paar partijen sparren met elkaar was het al weer tijd voor het laatste onderdeel.
Tameshiwari : de breektest!
In de hoek van de Dojo stond een flinke stapel houten planken voor de breektest. Er werd zo nu en dan al geïnformeerd waar dat voor nodig was. Er was geen ontkomen aan!
De vaders liepen stoer naar voren als dat gevraagd werd, en aangekomen bij de standaard met plank zag ik sommige denken “ wat nou als het niet lukt”! Gelukkig heeft iedereen zijn plank gebroken en zijn er geen blessures opgelopen. Ik heb het steeds over de vaders, maar Thomas had zijn Opa meegenomen en dat was super stoer om te zien! Ook Opa brak de plank met een mooie techniek.
Na het afsluiten in Seiza, hebben we in een grote kring kunnen proosten op een gezellige training.
Voor de kids een vruchtensapje en voor de ouderen, had Sensei Andre gezorgd voor een steenkoud Corona biertje. Ik hoor het gesisssss nog steeds!
Team Kiyozumi kijkt terug op een super leuke training en ik hoop dat de vaders het vandaag nog steeds leuk vonden, en de spierpijn snel verdwenen is! Osu!
Dan kom ik alweer bij de volgende activiteit, Zaterdag 26 Juni 2021, de Kiyozumi Strandtraining in Ouddorp. Deze dag mag je als karateka zeker niet missen. Maar ik wil de ouders en verder alle geïnteresseerden er op wijzen dat er op deze dag een beginners groep wordt begeleid. Karatepak niet verplicht. Wil je kennismaken met Karateschool Kyozumi en het Kyokushin karate, wees welkom!
Osu!
Sempai John Slort
Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi