NIEUWS

Succesvolle vierde editie Vestingtraining Mu-Chin Groenlo

Nieuws | 29 september, 2018

Afgelopen zaterdag was karateschool Kiyozumi met een klein aantal karateka’s (Luuk, Thijmen André en Hans) bij de Vestingtraining in Groenlo. Het was absoluut topweer.

GROENLO – Voor het vierde jaar op rij organiseerde karatevereniging Mu-Chin Groenlo de inmiddels in de wijde omtrek bekende Vestingtraining in Groenlo. Zaterdag 29 september deden ruim 120 karateka’s uit alle windstreken van Nederland en een delegatie uit Duitsland Groenlo aan, om tijdens een stralende herfstdag deel te nemen aan dit kyokushin karate evenement.

Om ongeveer 10.30 uur ‘s ochtends verzamelden de eerste deelnemers van de Vestingtraining zich bij De Mattelier, de startlocatie voor de editie 2018. Al snel wemelde het van de witte karatepakken in en om het sociaal-cultureel centrum. Strak om 11.00 uur klonk het welbekende ‘seiza’, dé term binnen het kyokushin karate die aangeeft dat er begonnen gaat worden. De grote zaal was meer dan goed gevuld. Na een kort welkom en openingswoord door Grollenaren sensei Mike te Braake en sensei Dominic Monasso – samen met Bart Overkamp de drijvende krachten achter het evenement – kon het ‘echte werk’ beginnen. Er waren diverse trainingssessies op verschillende fraaie locaties in Groenlo. Jeugd, junioren en senioren samen, maar ook in afzonderlijke groepen. De inmiddels landelijk (en zelfs buiten de landsgrenzen) bekende training in de Oude Calixtus, een korte karatesessie op de Markt, trainen met de kinderen op de Kanonswal, met de senioren op ‘het eilandje’ en met zijn allen bij de Muziekkoepel, waar het evenement kort na vieren werd afgesloten; dit alles vulde het programma van de Vestingtraining.

“Volgend jaar kom we zeker weer.” Een veelgehoorde zin na afloop, bij deelnemers en meegekomen publiek. Dat kan: op 28 september 2019 heeft karatevereniging Mu-Chin Groenlo de vijfde editie gepland.

 

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi