NIEUWS

Sensei Lia Vlietland Jarig

Nieuws | 14 juni, 2021
Afgelopen maandag was het weer een fijne trainingsavond. Ondanks de warmte was de opkomst meer dan redelijk, en altijd fijn om te zien dat warmte of koude geen invloed heeft op onze “kids” !
Want getraind moet er worden. Naast de opwarming en de Kihon natuurlijk ook aandacht voor de Kata’s. En natuurlijk werd het sparren niet vergeten, afgelopen maandag zijn veel partijen afgewerkt. Alle partijen met respect voor de tegenstander, zeker als deze lager gegradueerd is.
Aan de inzet hebben we niet gemerkt dat het vrij warm was en heb ik alleen maar blije gezichten gezien.
Of kwam dat door iets anders?
Bij binnenkomst in de “Dojo” was het natuurlijk opgevallen dat de zaal was versierd met slingers.
Natuurlijk wordt er dan onderling geïnformeerd wie er jarig is? En misschien wel een traktatie!
Sensei Andre heeft de groep geïnformeerd dat a.s. woensdag, Sensei Lia Vlietland haar verjaardag viert, en wij daar aandacht aan gingen besteden.
Bij binnenkomst van Sensei Lia werd er luid gezongen door de aanwezige kids en volwassenen.
Na dit welkom en de verbazing op het gezicht van Sensei Lia nam Sensei Andre het woord!
Veel anekdotes uit een 20 jarige vriendschap, waarbij Sensei Lia ook geprezen werd over het opzetten van “Kyokushin Steenbergen”, wat in relatief korte tijd een grote aanwinst is voor het Kyokushin karate in de regio. En met de professionele aanpak en uitstraling van deze sportschool is het einde aan deze groei nog lang niet in zicht.
Overigens hoop ik wel dat Sensei Lia tijd blijft vinden om ook bij “ons” mee te blijven trainen.
Na dit mooie betoog van Sensei Andre was het tijd voor het cadeau. Namens karateschool Kiyozumi werd een boompje aangeboden. We weten natuurlijk allemaal dat Sensei Lia geboren is met “groene vingers”.
Na een woord van dank vertelde Sensei Lia dat dit betreffende boompje een grote betekenis heeft voor haar. Een treurwilg geeft nooit op, ook al worden de stam en/of de takken afgezaagd, ze groeien altijd terug. Deze kracht om te overleven en nooit op te geven is waar wij ook voor staan.
Een Kyokushin karateka, wil zichzelf altijd verbeteren en een bijdrage leveren aan het verbeteren van de groep, en zal nooit opgeven om zijn doel te bereiken! Osu!
Nadat de “kids” naar huis mochten was er een warming-up voor de volwassenen welke werd gegeven door Sensei Lia. Hierbij liep de temperatuur en vochtigheid in de zaal zeer snel op.
Al met al kijk ik terug op een leuke avond waarbij we ook nog lekker intensief hebben kunnen trainen.
Maar vandaag is de dag. Sensei Lia nogmaals van harte gefeliciteerd, nog vele mooie en vooral gezonde jaren toegewenst!
Dan nog even een herinnering voor de “Papa’s, komende zaterdag is de Kiyozumi vaderdag training. Laat deze mogelijkheid niet voorbijgaan.
Osu!
Sempai John Slort
Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi