NIEUWS

Senioren examen

Examen, Nieuws | 11 december, 2014

Wat heeft iedereen er hard voor gewerkt tijdens de voorbereiding!

Wat een goed examen is het geweest! Het leek wel of iedereen boven zichzelf uitsteeg.

Maar liefst 21 examen kandidaten van oranje band tot en met bruine band, een record voor onze school. Hiernaast was bijna het volledige kader aanwezig om de kandidaten te ondersteunen.

Hans nam het technisch gedeelte van het examen af. Met een afvalsysteem, zodat de hogere examens meer moesten laten zien dan de beginners, werd puntsgewijs de Kihon beoordeeld. André en Rinus keken mee en vulden waar nodig wat aan.

Ieder moest een kata lopen voor zijn/haar komende graad. Dit verliep vlot en strak , de speciale kata-trainingen in het voortraject wierp zijn vruchten af.

Hierna was het breken aan de beurt. Rinus leidde dit gedeelte van het examen.

Dit onderdeel is vaak onderschat en eindigt dan in een reeks van blessures aan knokkels en tenen.  Echter  ook  voor het breken was speciaal getrained. Er werd gebroken met tsuki en mae geri.  Alle planken braken in één keer, een unicum.

Om te kijken of het conditioneel in orde was moest men full power de zaal door met alle technieken die men wist. Ook hier moesten de hogere examen kandidaten laten zien dat zij de langste adem hadden door  een extra aantal ronden te lopen.Het leek wel of niemand moe was te krijgen. Men zag dit als een lekkere warming-up voor het vechten.

De Kumite, oftewel het vechten. André zorgde voor soepele en eerlijke matches. Er werd niet heel lang gevochten: mede omdat er pas wedstrijden waren geweest maar iedereen moest hetzelfde aantal partijen draaien. De hogere examens kregen de Dan graden tegenover zich en hadden dus relatief zware partijen. Er werd pittig gestreden maar uiteraard ook fair. Zonder ongelukken bereikte met de eindstreep.

Het resultaat was voor Karateschool zeer bevredigend en kan men zien op de fotos via facebook.

De geslaagden zijn per band op de foto gezet met op de achtergrond de leraren.

Foto’s Facebook

Bekijk de foto’s op de fotogalerij

Foto’s Fotogalerij

Als Karateschool zijn wij heel blij dat niet alleen het ledental gegroeid is maar zeker ook op de grotere aanwezigheid tijdens de lessen. Dit zorgt voor  goede sfeer, minder blessures en een gemiddeld  hoger niveau.

Iedereen bedankt. OSU

Rinus smit

Namens Karateschool Kiyozumi

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2014.
Gerealiseerd door Wesoft Nederland