NIEUWS

Prijzenregen voor Kiyozumi

Nieuws | 12 juni, 2016

En weer mag Karateschool Kiyozumi uit Middelharnis een groot aantal winnaars begroeten. Op zondag 12 juni deden 10 deelnemers mee aan de ‘Tora Tora Cup’ in Sporthal De Kei in Warnsveld/Zuthpen. Dit leverde één eerste, twee tweede en zes derde plaatsen op!

Boys
Vroeg – erg vroeg – vertrok de grote groep vechters met hun ouders, coaches en enkele scheidsrechters naar Warnsveld. Na de gebruikelijke weegmomenten begon het toernooi al snel. Er werd op drie matten tegelijk gevochten, hierdoor verliep het toernooi soepel en vlot. In de poules jongens 10, 11, 12 jaar wisten Jurgen van Balen en Samuel Verburg een aantal partijen in de diverse gewichtsklassen op hun naam te schrijven en werden hiermee beiden derde. Jurgen had in zijn eerste partij slechts 18 seconden nodig om te winnen, hij wist direct twee hoge mawashi trappen te plaatsen. Luuk van Wezel vocht ook mee in de categorie jongens 10, 11, 12 jaar en ging soepel door zijn partijen heen. Dit leverde hem een prachtige tweede plaats op. Sven de Korte, categorie jongens 8, 9 jaar, won zijn eerste partij met gemak. In de tweede partij moest hij helaas het verlies weggeven. Marc Korevaart, jongste jongen met zeven jaar, stond ook in zijn eerste toernooi en hoe! Marc vocht prachtig, gaf niet op en werd derde!

Girls
De meiden van Kiyozumi lieten zich ook niet zomaar verslaan. Enola Humblet, categorie meiden 10, 11, 12 jaar, vocht zichzelf naar een mooie derde plaats. Quinty Blok, categorie meisjes 8, 9 jaar wist ook een derde plaats te behalen. Isabel Lagraauw, categorie meiden 10, 11, 12 jaar werd tweede. Amanda Lagraauw vocht haar eerste toernooi, en dit was voor de zesjarige toch wel erg spannend. Maar met goede begeleiding van de coaches werd zij derde. Tot slot, na een dag wachten en stiekem ook coachen, mocht Valence Bickel, categorie meiden 16, 17 jaar de mat op. Dat moet iedereen zich zeker herinneren, want Valence zette enorm krachtige partijen neer. Zij werd dan ook beloond met de eerste plaats. Als klap op de vuurpijl won zij ook de stijlprijs!
Support
Met coaches André van Wezel, Walter Kalkman en Boudein Bickel is dit wedstrijdteam klaar voor elke wedstrijd. Nu nog in Nederland, maar Kiyozumi gaat binnenkort misschien zelfs over de grenzen, naar toernooien in België of Duitsland. Uiteraard zijn dan ook scheidsrechters Hans Smit, Linda Kievit, Iman Peeman en Lia Bickel-Vlietland van de partij. Linda mocht voor het eerst de rol van hoofdscheidsrechter vervullen en deed dit keurig. Het volgende grote toernooi dat in de planning staat is het Open Dutch Junior Tournament voor jeugd van 8 – 18 jaar in De Staver in Middelharnis op zaterdag 17 september 2016. Uiteraard is publiek van harte welkom.

Verslag door Linda Lagraauw
Foto door Wilco Humblet

Kijk voor meer foto’s

https://lazycrazy.stackstorage.com/index.php/s/91X5efxlnLVBuMy

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2014.
Gerealiseerd door Wesoft Nederland