NIEUWS

ZOMERKAMP PAPENDAL 2019

Overig | 8 juli, 2019

Dit jaar het voor de 52e keer georganiseerde legendarische zomerkamp op Nationaal Sportcentrum Papendal. Georganiseerd door de Kyokushin World Federation.

HET kamp waar men examen kan doen voor officiele  graden vanaf 1e kyu ( bruine band met streep) tm Dan graden (zwarte band) onder toezien oog van de examencommissie geassisteerd door de Internacionale commissie olv Shinan Pineiro uit Spanje.

Elk jaar is  Karateschool Kiyozumi aanwezig op dit zomerkamp. Dit jaar met volledig kader van Hans Smit en Rinus Smit; aanwezig als instructeur en tevens  Andre van Wezel; aanwezig als instructeur en tevens in zijn functie bondscoach.

Valence Bickel en Jose Horstman waren mee om examen te doen voor respectievelijk 1e Kyu en 1e Dan. Verder nog van Kiyozumi aanwezig: Lia Vlietland (inmiddels eigen school gestart in Steenbergen, Angela Koole, assistent bij de jeugdlessen, na 11 jaar weer terug op zomerkamp Jannie Rossen en Boudijn Bickel, onze  kersverse bruine band.

Het drukke programma omvatte dit jaar veel nadruk op Kumite en techniek. Door de vele uren training alsnog heel vermoeiend.

Ook de jeugd van de Nederlandse scholen kwamen op zaterdag een dagje meetrainen. De jeugd dag, georganiseerd door Lia Vlietland, was een groot succes: meer dan 130 jeugdleden werden met diverse trainingen en spelen (waaronder een rodeo stier) vermaakt.

Tijdens het marathon examen van maar liefst  4 uur! Werd heel de kihon syllabus doorgenomen.

Valence kwam naar buiten met een goed gevoel, de vele uren voorbereiding werden beloond.

Ook Jose had zich terdege voorbereid, maar had toch een minder gevoel over het technisch gedeelte. Dan maar proberen te compenseren tijdens het examen vechten.

Valence draaide haar rondjes met ongekende souplesse, veelal grotere tegenstanders werden op hun nummer gezet door de  KWF wereldkampioene.

Jose vocht als een leeuw en kreeg menig selectie lid tegenover zich. Er werd hard gevochten, respect wederzijds.

Dan ’s middags de diploma uitreiking, heel veel kandidaten waren gezakt voor hun examen. De examencommissie was heel streng geweest met betrekking tot het technisch gedeelte. Ook Jose zat helaas bij deze groep.

Valence is wel geslaagd en mocht haar 1e Kyu certificaat in ontvangst nemen.

We kunnen terugkijken op een heel gezellig en leerzaam kamp. 2020 wordt opnieuw het zomerkamp georganiseerd, Kiyozumi gaat zeker weer aanwezig zijn. Jose laat zich niet kennen en gaan  herexamen doen voor 1e Dan tezamen met Valence.

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi