NIEUWS

Succesvol Open Dutch Juniors Kyokushin Tournament

Overig | 23 november, 2019

Het Open Dutch Juniors Kyokushin Tournament, voor de 8ste keer georganiseerd door Karateschool Kiyozumi in Recreatiecentrum De Staver, is ontzettend succesvol verlopen. Ruim 230 vechters deden mee aan dit grote tournooi. Nog eens 50 deelnemers deden mee aan het kata tournooi voorafgaand aan het kumite deel (vechten). Met ruim 40 vrijwilligers die de hele dag keihard gewerkthebben om alles in goede banen te leiden is weer een fantastische dag ontstaan. Zonder de sponsoren AUTOBEDRIJF JAN VAN DIJK, DOLK FINANCE, VAN DER WAAL ENGINEERING, BROUWERIJ SOLAES, KITVOEGEN.NLEMO A HES INTERNATIONAL COMPANY en ’T HART ONDERHOUDSDIENST had dit tournooi niet georganiseerd kunnen worden. 

Drie nieuwe tatami’s
Dit jaar werd voor het eerst gevochten op de eigen tatami’s (wedstrijdmatten) van Kiyozumi. Dit was heel bijzonder en ook prettig voor de deelnemers. Deze matten zijn volledig betaald via crowd funding en diverse sponsoren! Elke mat had een eigen banner met hierop alle sponsoren vermeld. De Gemeente Goeree-Overflakkee heeft hierbij tatami nr. 3 volledig gesponsord. Speciaal hiervoor kwam de wethouder van Sport & Recreatie, de heer Bruggeman, naar het tournooi om een toespraak te houden. Organisatoren André van Wezel en Marinus Smit hielden gezamenlijk de openingstoespraak. Er werd benadrukt dat wij als organiserende school heel blijwaren de heer Bruggeman te mogen begroeten. Hij benadrukte in zijn speech hoe trots hij was dat er op Goeree-Overflakkee door Karateschool Kiyozumi een Nederlands kampioenschap werd georganiseerd waaraan ook deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, Polen, Israël en België meededen. Na het maken van een spectaculaire groepsfoto ging het tournooi van start. 

Kata

Kata is een belangrijk onderdeel binnen het Kyokushin karate. Een goed karateka beheerst zowel kumite als kata, dit gaat hand in hand. Kata is een schijngevecht waarin techniek en balans nauw op elkaar zijn afgestemd, evenals bij kumite. Bij iedere graad die je behaalt moet je laten zien dat je de kata die bij jouw graad hoort perfect kunt lopen. Stipt om half tienstartte het kata tournooi op drie matten. Dit verliep zeer vlot en de kata’s werden keurig gelopen. Jens en Enola liepen voor Karateschool Kiyozumi mee in het kata tournooi. Beiden deden hun uiterste best, het niveau was hoog. Enola haaldeniet voldoende punten om naar de finaleronde te mogen. Desalniettemin een bijzonder mooie ervaring om met vele ogen op je gericht een kata te lopen. Een uitdaging om je opperste concentratie te laten zien en perfect kata te lopen. Jens mocht wel door naar de finaleronde en werd 4de in zijn poule. Chapeau Jens en Enola!

Kumite

Voor het kumite tournooi hebben Timo, Jens, Boaz, Otis, Thalien, Hannah en Isabel meegedaan, gecoacht door Andre van Wezel, regerend Europees kampioen Valence Bickel enBoudein Bickel.

Otis en Isabel troffen beiden een sterkere tegenstander waardoor zij buiten de finaleplaatsen vielen. Boaz en Jenswonnen hun eerste partij maar troffen in de daaropvolgende partij hun meerdere waardoor zij beiden ook buiten de finaleplaatsen vielen. Desalniettemin een zeer goede prestatie van deze kanjers!

Timo behaalde de tweede plaats in zijn poule.

Hannah en Thalien behaalden beiden de derde plaats in hun poule.

Alle vechters, beker of geen beker, hebben weer een overwinning op zichzelf behaald. Ga er maar aan staan als kind, een volle zaal publiek, een sterke vechter tegenover je en alles uit de kast halen wat je in je hebt. De trainingen ernaar toe en alles er omheen maakt je al een winnaar op het moment dat je de mat opstapt. 

Kiyozumi leverde voor dit tournooi drie hoofdscheidsrechters, Hans Smit, Lia Vlietland en Iman Peeman. Als hoekscheidsrechters traden Angela Koole, John Slort en Jannie Rossen-Smit aan. Hans was deze dag tevens manager mat nr. 3, wat inhoudt dat hij verantwoordelijk was voor het goed verlopen van de wedstrijden en de indeling van de scheidsrechters op die mat.

Wij kijken terug op een wederom goed geslaagd tournooi. Tevens kijken wij er naar uit om dit tournooi volgend jaar op 14 november weer te organiseren. Wil je ook bij deze geweldige karateschool trainen? Je traint de eerste 2 weken gratis mee! Kom vrijblijvend langs op maandag of woensdag van 18:30-19:30 uur in de J.C van Gentschool aan de Molenlaan 26 in Sommelsdijk. Of kijk op onze website www.kiyozumi.nl

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi