NIEUWS

Sportschool Yin Yang 40+ karatekamp te Soerendonk.

Overig | 11 oktober, 2019

Sportschool Yin Yang 40+ karatekamp te Soerendonk.

In het weekend van 11-12 en 13 October 2019 werd door Sportschool Yin Yang het tweede 40+ karateweekend in Soerendonck gehouden. Met zo’n 40 karateka’s uit Nederland en Duitsland begonnen we om 20.00 uur aan de eerste training. De eerste training was een warming-up gevolgd door  Kihon, Shihan van Kessel had weer een interessante combinatie van stoten en trappen bedacht, ook de Sensei’s Lia,Jeroen en Jan-Mark lieten zich niet onbetuigd en wisten ons tot het uiterste te laten gaan. De tweede training was Haccen, niemand wist wat het was, maar Shihan van Kessel vertelde ons dat dit jeugdsentiment was. Hij en zijn broers waren er achter gekomen dat je de plaatselijke weekkrant kan oprollen en gebruiken om elkaar daarmee proberen te slaan. Na zo’n 30 minuten sparren begon het Haccen, een training met een hoge fun factor. Maar het begrip uiterste werd weer eer aangedaan, de kranten werden stukgeslagen op iedereen die er rond liep. Daarna natuurlijk met z’n allen de vloer opgeruimd en afgesloten.

De speciale nachttraining was een zoektocht door het gebouw en bij spel 2 over het campingterrein, de bedoeling was om aan de hand van een aanwijzing een object of persoon te zoeken en dit/deze te fotograferen. Uiteindelijk werd door het aantal aanwijzingen die iedere groep had gebruikt, de uitslag bekend! Bedankt Senpai Anja Vercoelen voor de leuke ontspannende zoektocht!

De nachttraining had ook het sociale karakter wat Shihan van Kessel als rode draad door het progamma laat lopen. Een wandeltocht in drie groepen met onderweg zowel behendigheid opdrachten alsook kracht oefeningen.

De zaterdag begon na het ontbijt met een Kihon training gevolgd door een Kata training, waarbij de groep werd gesplitst en iedereen op zijn eigen niveau zijn kata’s kon verbeteren.

Na de lunch zijn we met verschillende auto’s naar de sporthal gegaan, in de turnhal van turnvereniging Turnlust kregen we eerst een warming-up van twee turnsters daarna van de personal trainer een push-up workout op muziek van “Bring Sally Up” er leek geen einde aan te komen! Daarna was er de mogelijkheid om onder begeleiding alle turntoestellen te gaan proberen.

De zaal werd gevuld met gelach, verbazing  en veel spirit toen iedereen probeerde om salto’s te maken of de brug met ongelijke liggers te testen, kortom heel veel plezier.

Na de turnhal zijn we weer met de auto”s vertrokken naar de Dojo in Budel voor een uur Kumite training van Sensei Leslie en Sensei Jeroen. Spirit en onvoorwaardelijke inzet waren hier de kernwoorden.

Na deze pittige training vertrokken we terug naar de sporthal voor een bezoek aan het zwembad.

Allemaal gepositioneerd rond een zwembad hebben we een kihon training gehad van Shihan van Kessel. Tegelijk werd er een stormbaan en een glijbaan in het grote zwembad geplaatst. Na de Kihon konden we ons 45 minuten uitleven op deze stormbaan. Een leuke ontspannen afsluiting van een aantal pittige trainingen vandaag.

Daarna terug naar de camping om ons voor te bereidden op de BBQ. En natuurlijk de 70’s / 80’s party! De barbecue was top, natuurlijk veel te veel te eten voor iedereen maar de sfeer zat er goed  in, de BBQ ging geruisloos over in een feest in het restaurant  onder begeleiding van een disjockey. Er was daar een familiefeest gaande, maar het was geen probleem dat we ons in het dansfeest mengde! Uiteindelijk veel te laat naar bed!

De zondag begon met een training op muziek voor het ontbijt, gegeven door Senpai Elion, een heerlijk begin van de dag.

Na het ontbijt zijn we vertrokken naar Weert voor een training in een oud openlucht theater. Shihan van Kessel vertelde dat hier één van de eerste festivals in Nederland zijn gehouden.

Deze zeer karakteristieke locatie zorgde voor de beste spirit van het weekend. De Shihan en Sensei’s op een soort van podium en alle karateka’s trapsgewijs omhoog. De Kihon was superzwaar Sensei Jeroen leerde ons dat je een Kata gerust op 50cm2 kan lopen, dit was een echte uitdaging. Na deze motiverende training hebben we ons weekend afgesloten, gezamenlijk een drankje gedronken in het dichtstbijzijnde restaurant. Moe maar voldaan en super gemotiveerd om de nieuwe trainingen te gaan gebruiken zijn we weer terug gegaan naar de camping.

Iedereen zijn spullen weer ingepakt en voor de afsluiting kreeg Ans Brands de wisseltrofee uitgereikt voor haar inzet gedurende het karatekamp.

Shihan van Kessel sloot het weekend af met een serie stoten en trappen, zoals gebruikelijk. En nodigde ons weer uit voor volgend jaar. Op 9/10/11 oktober 2020 is dan het volgende 40+ kamp in Soerendonk. Ik hoop dat we dan naast Sensei Lia en Boudain en mijzelf namens Kiyozumi met een grotere groep kunnen gaan! Osu!

Senpai John Slort

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2019
Gerealiseerd door Wesoft Nederland