NIEUWS

Special drills training

Nieuws, Overig, Trainingen | 24 mei, 2015

Donderdag 21 mei stond een bijzondere training op het programma, de zogenaamde “special drills”training.

Ruim 100 planken van twee centimeter dik lagen klaar  om door de karateka’s te worden gebroken. Van witte band tot en met zwarte band had men de gelegenheid de effectiviteit van verschillende technieken op hout te testen.

Voordat het zover was werden eerst de stoten en schoppen op verschillende manieren geoefend. De groep werd in vier groepjes van 6  verdeeld om zo per individu goed aandacht te krijgen.

Er werd onderscheid gemaakt in wedstrijd breken, stoot op trap technieken naar beneden waarbij hout op een standaard ligt: examen breken,  stoten of schoppen waarbij de planken vastgehouden worden door twee personen : een plank die los op zijn kant staat door middel van snelle stoot te breken en het proberen een kaars uit te maken via een precies geplaatste stoot. Uiteraard mag bij de deze laatste “drill” de kaars niet geraakt worden.

Vier Sensei begeleidden het geheel. Het resultaat mocht er zijn. Het feitelijke breken verliep zeer succesvol en slechts enkele pogingen moesten overnieuw. iedere leerling koos de technieken waar mee hij/zij wilde breken. Waar vroeger  een breeksessie vaak uitliep op blauwe knokkels of gekneusde tenen was er deze keer geen blessureleed. Hulde.

Ook het uitslaan van een kaars lukte bijna bij iedereen  en was toch inspannend gezien de pareltjes zweet op de voorhoofden.

Het kader van Kiyozumi vond het evenement zeer succesvol en hoorden veel positieve opmerkingen van de leden. Zeker zal dit evenement  jaarlijks  terugkomen. Natuurlijk wel elke keer met een nieuwe uitdaging.

drills 14 drills 13 drills 12 drills 11 drills 10 drills 9 drills 8 drills 7 drills 6 drills 5 drills 4 drills 3 drills 2

 

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2014.
Gerealiseerd door Wesoft Nederland