NIEUWS

Kankei tournooi

Overig | 7 maart, 2020

Kankei tournooi 7 maart 2020

Op zaterdag 7 maart vond het Kankei tournooi plaats in Sommelsdijk.

Het Kankei tournooi is een initiatief van verschillende scholen die de handen in een gelslagen hebben om de allerkleinsten en inmiddels ook beginnende volwassenen op een laagdrempelige manier te laten wennen aan wedstrijden vechten. Dit jaar lag de organisatie in handen van karateschool Kiyozumi. Niet alleen leden werkten mee, ook ouders hebben hun steentje bijgedragen. Waarschijnlijk waren op heel Flakkee heerlijke bakgeuren te ruiken want de ouders hadden hun best gedaan om heerlijke taarten, gebak, cake en veel meer lekkers te bakken om alle aanwezigen te trakteren op wat lekkers bij de koffie.

Daar Timo en Boaz al geroutineerde vechters zijn konden ze niet meer mee doen aan dit beginners tournooi, zij hebben samen de dag geopend door een prachtige kata voor het publiek te lopen en 2 gasbeton blokken te breken. Top gedaan jongens!

Om de impact van de slagen en schoppen op het lijf in te perken en de kinderen toch middels full-contact systeem te laten vechten is besloten om alle jeugdleden te laten vechten met een panser om hun bovenlijf. Verder uiteraard met scheen beschermers, vuistbeschermers en helm.

Voor de allerkleinsten (tot 8 jaar) werd er gevochten middels het “clicker” systeem waarbij je per goed geplaatste techniek een punt kunt verdienen. De vechter met de meeste punten wint.

Vanaf 8 jaar werd er gevochten middels puntensysteem. Een goed geplaatste techniek kan een half punt (waza-ari) opleveren wanneer je nogmaals waza-ari behaald heb je een ipon en dan is de wedstrijd voortijdig beslist.

Ryaan en Danial hebben hun uiterste best gedaan bij het clicker systeem en gingen beiden met een medaille naar huis.

Thalien, Arianne, Anniek, Hanna, Sophie Bjorn,Thomas, Otis, Jafari, Lorenzo en Wessel vochten allen in het punten systeem. Allen hebben super hun best gedaan en een ieder ging huiswaarts met een medaille maar wat veel belangrijker is dat ze met een trots gevoel de mat af konden stappen omdat een ieder een top partij heeft neergezet.

Karateschool Kiyozumi is een sociale vereniging waar je van jong tot oud kunt trainen. Zowel als wedstrijdvechter als recreant. Er heerst een grote onderlinge saamhorigheid en ondanks de hiërarchie die inherent is aan karate ook een ongekende gelijkwaardigheid.

Heb je interesse in karate, wil je aan je zelfvertrouwen en conditie werken? Kom dan zeker eens een keer bij ons lang. De eerste twee weken train je gratis mee! Voor info zie www.kiyozumi.nl of check onze Facebook pagina Karateschool Kiyozumi.

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi