NIEUWS

grote opkomst jeugd examens

Examen, Overig | 28 juni, 2015

Maar liefst 25 jeugdleden hadden zich aangemeld om 25 juni op te gaan voor hun volgende graad.

De spanning was in de kleedkamer al goed te merken.

De jeugdgroep staat onder leiding van André van Wezel en wordt geassisteerd door : Linda Kievit, Angela Koole, Walter Kalkman en Niels Dolk.

Een examen is altijd spannend zeker voor degenen die voor het eerst hieraan deel gingen nemen, maar zeker ook voor de hogere graden. Drie jeugdleden gingen op voor het  hoogste examen van de groep, 6e kyu (gele band).

Nadat  iedereen in de kleedkamer succes was gewenst door Sensei André en Sensei Rinus kon men naar de Dojo, waar de les begon.  Ongeveer 50 belangstellende ouders  hadden plaatsgenomen om de verrichtingen van hun zoon/dochter te kunnen bijwonen.

De les werd begonnen met een warming up waarna het technisch gedeelte werd afgenomen. Sensei Hans en Rinus Smit keken nauwgezet toe of het vereiste niveau gehaald werd.

De kihon van de deelnemers was zeer in orde en de vaste begeleiders van de groep waren zichtbaar trots. Ook de kata die alleen of met twee tegelijk moest worden gelopen zag er zeer strak uit.

Voorwaar geen makkelijke opgave in het bijzijn van zoveel publiek.

Ook op het breken was de laatste tijd veel geoefend.  een doos vol hout stond klaar en ieder werdt op zijn beurt naar voren geroepen voor de breektest.

Dat niet alles in één keer lukte hoort erbij. Maar de wilskracht om toch een tweede keer er wel doorheen te komen is een bewijs van de juiste  Kyokushin spirit.

Hierna werd afgesloten met de gebruikelijke kumite sessie. De hoogste examankandidaten moesten uiteraard het langste  doorvechten, maar gezien de uitgebreide wedstrijd ervaring was dit zeker geen probleem.

Hoewel iedereen  super goed presteerde was  tijdens de examens één kandidate in positieve zin  opgevallen: Enola wilde op gaan voor blauwe band met streep, echter het niveau van haar kata en techniek was zo goed dat zij gewaardeerd werd met gele band.

terugkijkend kunnen we zeer trots zijn op het behaalde niveau, met dank aan de inzet van de jeugd maar zeker ook aan de begeleiders.

Er is keihard gewerkt en het resultaat was navenant.

Iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd!

OSU, Rinus Smit

 

 

 

 

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2014.
Gerealiseerd door Wesoft Nederland