NIEUWS

Jeugd examen

Overig | 1 juli, 2019

Maar liefst 24 jeugdleden hadden zich aangemeld om 1 juli op te gaan voor hun volgende graad.

De spanning was in de kleedkamer al goed te merken.

Een examen is altijd spannend zeker voor degenen die voor het eerst hieraan deel gingen nemen, maar zeker ook voor de hogere graden. Drie jeugdleden gingen op voor het  hoogste examen van de groep, 6e kyu (gele band).

Nadat  iedereen in de kleedkamer succes was gewenst door Sensei André, Sensei Hans en Sensei Rinus kon men naar de Dojo, waar de les begon.  Ongeveer 50 belangstellende ouders  hadden plaatsgenomen om de verrichtingen van hun zoon/dochter te kunnen bijwonen.

Het examen werd begonnen met het technische gedeelte. Sensei Hans en Rinus Smit keken nauwgezet toe of het vereiste niveau behaald werd.

De kihon van de deelnemers was zeer in orde en de vaste begeleiders van de groep waren zichtbaar trots. Ook de kata die alleen of met twee tegelijk moest worden gelopen zag er zeer strak uit.

Geen makkelijke opgave in het bijzijn van zoveel publiek.

Hierna werd afgesloten met de gebruikelijke kumite sessie. De hoogste examankandidaten moesten uiteraard het langst doorvechten, maar gezien de uitgebreide wedstrijdervaring was dit zeker geen probleem.

Terugkijkend kunnen we zeer trots zijn op het behaalde niveau, met dank aan de inzet van de jeugd maar zeker ook aan de begeleiders.

Er is keihard gewerkt en het resultaat was navenant.


Copyright © Karateschool Kiyozumi 2019
Gerealiseerd door Wesoft Nederland