NIEUWS

geslaagd examen volwassenen

Overig | 12 juli, 2015

Donderdag 2 july, één van de  warmtste dagen  van de week moesten 26 karateka van Karateschool Kiyozumi examen afleggen.

Er was twee uur uitgetrokken om de kandidaten goed te kunnen beoordelen. Velen gingen op voor oranje band, maar ook hogere examens tot en met 3e kyu, groene band met streep, kwam aan de beurt.

Eerst werd  het technisch gedeelte afgenomen door hans en André: men moest de technieken behorend bij hun band laten zien: technisch correct en met kracht en snelheid. De temperatuur in de zaal liep al snel op.

Daarna werden de kandidaten getest op kracht: sit ups, push ups en squads passeerden de revu, en het werd nog een stukje warmer in de zaal. De inzet was goed en iedereen scoorde voldoende op dit onderdeel.

Dan het kata gedeelte: men kreeg maar slechts één kans om een goed uitgevoerde kata te laten zien. De meeste scoorden voldoende,  maar sommigen hadden helaas  een  slechte dag.

Dan even een slokje water voordat men verder ging met het stamina gedeelte (doorzettingsvermogen).

Er moest in de zaal heen en weer worden gewerkt met hoge intensiteit, hoge technieken. De hogere examen kandidaten hadden het zwaarder omdat ze langer moesten doorgaan. De inzet werd zelf beter en men leek niet op te willen geven. Het verlossende stopsignaal was echter meer dan welkom.

Restte nog het kumite gedeelte, traditioneel het zwaarste deel van het examen.

Omdat het zomerkamp nabij was en blessures moesten worden voorkomen werd er gekozen om te vechten met bescherming.

Niets leek erop dat men al anderhalf uur bezig was in een zaal van meer dan 25 graden. Er werd hard maar fair gevochten en niemand klaagde. Een half uur verstreek en Hans vond het genoeg. Een luid applaus voor aale kandidaten die deze keer wel erg diep waren gegaan.

Men ging wat drinken en omkleden en Hans, Rinus en André hadden tijd hun beoordelingen te vergelijken. De uitreiking van de nieuwe banden volgde en men was er zeker van: deze band heb ik dik verdiend!

Twee kandidaten waren wel geslaagd voor gele band maar  kregen opdracht mee op te oefenenen voor hun kata en deze later in het jaar te laten zien . De rest was met vlag en wimpel geslaagd.

We zijn trots op deze groep! OSU

Rinus Smit

 

 

 

v 1 v3 v4 v5 v6 v9 v10 v 0

 

 

 

 

 

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2014.
Gerealiseerd door Wesoft Nederland