NIEUWS

Examen jeugd en volwassen

Overig | 7 december, 2020
Afgelopen maandag was een dag met twee gevoelens, enerzijds het enthousiasme over het laatste examen van het jaar. Maar anderzijds de berichten over het sluiten van de sportscholen.
Het blijft fantastisch om de verbeteringen in kracht en uithoudingsvermogen te zien bij alle kids en jeugd. Maar ook de verandering in discipline en het respect wat in de een groep ontstaat.
Op een examen is het presenteren voor een examencommissie altijd spannend en “anders”!
In de examencommissie werd ik geassisteerd door Sensei Hans en Sensei Rinus, en Senpai John en Marijn waren aanwezig voor wat extra hulp en controle.
Ondanks het kleine aantal examenkandidaten werd er met volle inzet en kracht getraind, iedereen geeft elkaar steun en met een luide kiai wordt het voor iedereen makkelijker.
De jongste Kiyozumi Strijder was David, nog maar net 5 jaar geworden, en mocht op voor zijn eerste examen! Zijn zwarte slip is zeker verdiend, tijdens het hele examen attent aanwezig en niet bang voor de grootste bij het sparren, en soms een eigen interpretatie van een techniek blijft fantastisch om te zien.
Daarnaast deden ook Arianne en Thijs examen, de Kihon technieken waren strak en sterk en hun Kata’s mochten ze lopen met steun van Boaz, de Taikyoku Sono Ichi en Ni zagen er goed uit.
Het enthousiasme van Thijs werkt aanstekelijk voor iedereen, hij leverde een mooie prestatie zeker na pas 8 maanden trainen. Na de technische kant van het examen mocht er worden gespard, 10 partijen van 1 minuut, dit is waar we het voor doen en waar iedereen van geniet.
Het examen werd afgesloten met de uitreiking van de certificaten, en voor Thijs zijn nieuwe 10e kyu Obi! Thijs, Arianne en David nogmaals gefeliciteerd? Top gedaan!
Na de kids was het tijd voor de volwassenen, Marijn is uitgenodigd om zijn 2e kyu examen te doen. Bij het begin van de training vertelde Sensei Hans dat de gestelde examen eisen voor Marijn, door de grote groep volwassenen het beste gesteund kon worden door met zijn allen mee te doen. Na de opwarming was het tijd voor het gedeelte “Stamina”, 60 Push-ups , 80 Sit-ups en 60 Squats. Altijd een leuk begin. Na de stamina mocht Marijn, en de hele groep, alle vereiste technieken tonen van de Kihon, dit ging fantastisch. Na een aantal Ido Geiko series was het tijd voor de Kata’s, met de gehele groep werden een aantal Pinan’s gelopen en Marijn mocht zelf een Kata uitkiezen om voor de hele groep te lopen. Hij heeft gekozen voor de Geki Sai Dai, een strak gelopen Kata, met veel progressie en kracht. En een groot applaus van iedereen voor deze indrukwekkende uitvoering!
Vanwege de opgelegde Covid-19 eisen mocht er niet worden gespard door de volwassenen, zijn 12 partijen sparren werden vervangen door vechtcombinaties op de “Heavy Bag”, Met 4 personen bij twee stootzakken, de andere drie personen zijn kandidaten voor het bondsexamen op Papendal de komende zomer. Onder aanmoediging van de gehele groep heeft Marijn zo’n 30 minuten zijn techniek en zeker zijn uithoudingsvermogen kunnen tonen. Ik heb hem maar enkele keren extra moeten motiveren met de Shinai! Opgeven is geen optie, en dat heeft Marijn getoond!
Respect!
Na deze uitputtingsslag hoefde er alleen nog te worden gebroken bij het onderdeel “Tameshiwari”.
Onder begeleiding van Sensei Rinus werden de houtnerven bestudeerd en de beste kant gekozen.
Met een Seiken Chudan Tsuki werden twee planken gebroken zonder enige moeite, ook het breken van twee planken met een mooie Mae Kakato Geri was geen probleem.
Daarna nog het mooiste moment om 8 gasbetonblokken te breken, met een flitsende beweging werden de gasbetonblokken verpulverd. En met een diepe zucht werd zijn examen afgesloten.
Marijn heeft zijn 2e Kyu examen met goed gevolg afgelegd en mocht zijn certificaat en Obi in ontvangst nemen, van de examencommissie, onder luid applaus van de groep.
Daarnaast was er nog een mooi moment want tijdens het examen was het door de examencommissie opgevallen dat Katja heel erg goed presteerde en een grote vooruitgang liet zien. Deze vooruitgang werd beloont met het uitreiken van haar 10e Kyu graad.
Na het afsluiten van het examen was er nog tijd voor wat ontspanning, met een biertje of een limonade werd het seizoen afgesloten. Nu maar hopen dat we in Januari 2021 weer snel met
het sporten in groepen mogen starten.
Terugkijkend op dit examen wil ik Sensei Hans en Sensei Rinus en ook de aanwezige Sempai’s
bedanken voor hun inzet en bijdrage. Osu!
Rest mij nog om iedereen namens Karateschool Kyozumi een prettige kerst en een voorspoedig en vooral gezond 2021 toe te wensen.
Osu!
Sensei Andre van Wezel
ps. In januari starten we weer met de online lessen. Info volgt!
Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi