NIEUWS

Europese Kampioenschap van de EFKO in Antwerpen

Overig | 18 januari, 2020

Met grote trots kunnen wij u melden dat Valence Bickel vandaag de tweede plaats heeft behaald op het EK in Antwerpen! Na de minder leuke ervaring in Kazachstan hebben Valence en André goed ge-evalueert en met goede gesprekken en andere trainingsmethoden was Valance sterker dan ooit. Met grote gedrevenheid stapte ze de mat op. Het was een zwaar bezet tournooi dat over 2 dagen verdeeld was. De voorrondes op zaterdag en de halve finale en finale op zondag. Het niveau lag zeer hoog. Vanuit heel Europa werden de beste vechters gestuurd om te vechten voor de eerste plaats. Valence heeft karakter en doorzettingsvermogen getoond en moest uiteindelijk in de finale haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Bij Karateschool Kiyozumi zijn de leraren en ook de Senpai er op gespitst om ieder individu te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Voor mensen die wat meer zelfvertrouwen zouden kunnen gebruiken, gezonder willen leven of zich willen spitsen op wedstrijden er wordt op ieder niveau lesgeven en alles komt aan bod binnen de trainingen.  

Afgelopen weekend hebben 5 vechters van de NKKO deelgenomen aan het eerste Europese Kampioenschap van de EFKO in Antwerpen. De winnaars van dit toernooi zouden geselecteerd worden voor het Wereld Kampioenschap dat 30 mei wordt gehouden in Japan Osaka.

Het toernooi werd bezocht door alle Kyokushin organisaties in Europa en het deelnemersveld was dan ook waanzinnig sterk.

De organisatie was in handen van de ons welbekende en gerespecteerde Shihan Koen Spitaels.

Het toernooi was geweldig georganiseerd, van de ontvangst tot aan de sayonara party toe. Er waren belangrijke gasten die met elkaar mooie en goede gesprekken hebben gevoerd. De basis voor een nog hechtere samenwerking in de toekomst is hier zeker gelegd.

Het Nederlands team bestond ook uit drie scheidsrechters welke vele partijen op de mat hun bijdrage hebben geleverd.

Maar het gaat natuurlijk om de vijf vechters. Onder leiding van onze bondscoach Andre van Wezel streden ze om het hoogst haalbare. Alle vechters zijn tot het uiterste gegaan, Bart Overkamp, Dijay Stok, Jennifer van der Meijden en Jan Horn hebben uitstekend gepresteerd maar helaas verloren in de eerste ronde.

Valence Bickel heeft haar reputatie waargemaakt na een zeer zware eerste ronde met twee verlengingen, won ze uiteindelijk overtuigend op beslissing van de scheidsrechters. De tweede ronde won ze op ippon, waarbij ze liet zien te allen tijde het overzicht te behouden en gedecideerd de kansen te nemen. Door de halve finale ook weer te winnen vocht ze uiteindelijk de finale op zondag.

In de finale bleek uiteindelijk dat haar tegenstander in de eerste verlenging te sterk en is Valence zeer verdiend tweede geworden. Super.

Het was fijn te zien dat een aantal leden van de NKKO en sportschoolhouders als supporter aanwezig waren en het team de steun gaven die ze verdienden.

Nu weer vol aan de bak voor het volgende toernooi: het EK van de KWF in Sieradz Polen op 18 mei.

 

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi