NIEUWS

6 podiumplaatsen voor Karateschool Kiyozumi op het NK in Almere!

Overig | 12 mei, 2019

Zondag 12 mei werd in Almere het NK karate gehouden.

Karateschool Kiyozumi was met 8 vechters aanwezig op dit grote toernooi. De jongste karateka’s keken hun ogen uit in deze enorme dojo.

Na een lange zit in de auto moesten de vechters nog even geduld hebben voordat het toernooi begon.

Boaz Sandifort stapte als eerste de mat op voor zijn eerste gevecht. Hij liet de kaas niet van zijn brood eten en liet mooie technieken zien. Helaas kreeg hij een flinke trap op zijn lever waarna hij winst moest inleveren. Timo Scholts trof dezelfde tegenstander en kreeg een flinke schop tegen zijn kaak. Boaz en Timo moesten zelfs nog tegen elkaar vechten, ze deden het super en lieten beide mooie technieken zien zoals ze tijdens de karatelessen ook doen! Boaz werd in deze poule derde, Timo werd tweede! Nurdhien Mohammed vocht gelijk een matchmaking, hij trof ook een pittige tegenstander Nurdhien werd tweede in zijn poule.

Jens van Wenen kreeg het zwaar voor zijn kiezen. Hij moest 4 partijen de mat op en trof pittige tegenstanders. Hij liet ook de kaas niet van zijn brood eten en werd terecht derde. Samuel Verburg. De eerste tegenstander was iets te sterk voor hem maar de tweede kon hij aan en hij werd tweede!

Isabel Lagraauw had de pittigste poule van het hele toernooi. Met maar liefst 11 dames van 45-55kg. Isabel kreeg na de yamé (stop) van de scheidsrechter nog een flinke klap op haar strottenhoofd en verloor helaas haar wedstrijd. Enola Humblet trof 2 tegenstanders en zij vocht met veel spirit. Ze moest flink aan de bak maar Enola werd terecht tweede in haar poule.

Valance Bickel (Europees en wereldkampioen) vocht ook voor het Nederlands Kampioenschap, zij vocht gelijk een matchmaking en had het zwaar. Ze eindigde in gelijke stand waardoor ze twee minuten langer door moest vechten. Hierna maakte ze het haar tegenstander moeilijk door haar mooie technieken en werd eerste, dus Nederlands kampioen!

Karateschool Kiyozumi kijkt terug op een geslaagde lange dag. Sensei André van Wezel is erg trots op zijn pupillen.

De jeugd van karateschool Kiyozumi trainen elke maandag en woensdag om 18:30uur in obs JC van Gent. Lijkt het jou ook gaaf om eens te kijken hoe het er in een dojo aan toe gaat; kom dan eens kijken bij een van onze lessen. De oudere jeugd traint ook op maandag en woensdag vanaf 19:30uur. Ben je 12/13 jaar mag je met de oudere jeugd meetrainen. Ook hier is iedereen welkom om een keer mee te trainen!

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland