NIEUWS

Leerzame Match-fighting bij Budukai Vleesenbeek

Nieuws | 8 oktober, 2016

Op zaterdag 8 oktober vertrok Karateschool Kioyozumi met jonge 9 vechters naar Budokai Vleesenbeek in Dordrecht. Zij deden mee aan het match-fighting, een systeem waarin vechters van gelijke leeftijd en gewicht tegen elkaar uitkomen om ervan te leren. Dit systeem kent dan ook alleen winnaars! Ook voor de mindere in de partij is een mooie medaille beschikbaar, de winnaar ontving een prachtig beeldje.

Van de drie benjamins – 7 jaar – van de school: Miquel, Mira en Amanda mocht Mira Rustveld als eerste de mat op. Dit kleintje vocht haar eerste wedstrijd als een leeuw en won dan ook net niet. Als tweede mocht Amanda Lagraauw de mat op. Op zij liet zien dat ze goede vorderingen heeft gemaakt, na een hoge schop in haar gezicht vocht ze toch door. Miquel Verburg deed enorm zijn best en had grote schik dat hij voor het eerst mocht mee doen aan een wedstrijd. Ook hij won niet, maar Kiyozumi is maar wat trots op deze drie kanjers!

Daarna was het de beurt aan Quinty Blok van 9 jaar. Quinty heeft grote stappen gemaakt en was dan echt de betere in haar partij. Ook Marc Korevaart – die met zijn bijna 8 jaar al vaak met de ‘groten’ meetraint – zette een mooie winnaarspartij neer! Isabel Lagraauw, 10 jaar, had haar spirit terug gevonden en won haar partij.

Alexandra Houweling van 8 jaar trof helaas een zware tegenstander en kon haar partij niet winnen. Maar ze gaf niet op en dit is echte spirit. Nikki Scheider, 10 jaar, hield zich goed staande maar moest na een val de winst weggeven. Tot slot Hélene Witte stond slechts 40 seconden op de mat, toen had zij haar partij al gewonnen met twee keer wazari met een stoot.

Coaches André van Wezel, Valence Bickel, Boudein Bickel, Luuk van Wezel en Thijmen Dolk waren trots op hun pupillen. De organisatie was perfect geregeld door Budokai Vleesenbeek.

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2014.
Gerealiseerd door Wesoft Nederland