NIEUWS

Kyu graad examens voor de “Kiyozumi Kids”

Nieuws | 4 november, 2020
Gisteravond waren de Kyu graad examens voor de “Kiyozumi Kids” in de leeftijdscategorie van 5 tot 12 jaar. We hebben de laatste weken goed en hard gewerkt om de examenstof eigen te maken bij deze groep. En natuurlijk is een examen heel anders dan een reguliere training, en dat was zeker aan het begin van de avond te zien. Een vrolijke maar drukke sfeer vooraf en wat zenuwachtige gezichten bij de start van het examen.
De warming-up werd verzorgd door Senpai Angela, en zij zorgde ervoor dat iedereen zijn aandacht volledig bij de training moest houden. In 15 minuten was iedereen klaar voor het technische gedeelte van het examen.
Het technische gedeelte werd afgenomen door Sensei Hans en Sensei Andre, na het beoordelen van de Kihon, werd ook willekeurig, maar wel op graad, de theoretische kennis beoordeeld.
Niet eenvoudig om zo jong, de Japanse naam te kennen alsook de techniek te laten zien.
Eerlijk gezegd was ik wel onder de indruk van de kennis die er is op deze jonge leeftijd.
En ben er ook van overtuigd dat het “Kiyozumi Kyokushin Handboek” voor de jeugd, veel gelezen en bestudeerd is de afgelopen weken.
Vervolgens was het tijd voor de Kata’s, natuurlijk geen gemakkelijk onderdeel. Maar ook hier was de vooruitgang tov het vorige examen heel goed te zien.
De kata’s werden gelopen met uitstraling en kracht, en natuurlijk kan er een foutje gemaakt worden, maar op deze leeftijd is dat geen probleem. Ik weet zeker dat iedereen tot zijn uiterste is gegaan en heeft laten zien dat er weer een stap gemaakt is.
Na de Kihon en de Kata’s moest er nog gespard worden, gemiddeld 15 partijen met de juiste inzet en spirit. Een aardige uitdaging waar niemand tegenop kijkt, want we besteden altijd veel tijd aan het sparren. Alleen voor Bjorn was er een extraatje, voor zijn 6e Kyu moest hij 5 extra partijen vechten van 30 sec zonder rust. Gemotiveerd als hij is was ook dit geen probleem.
Voor zijn 6e Kyu moest Bjorn ook een Tameshiwari test doen, in zijn geval 3 gasbeton blokken breken met één techniek. Met een mooie actie, liet hij aan iedereen zien dat ook dit geen probleem is.
Na het overhandigen van alle certificaten werd de avond afgesloten. En is het altijd mooi om iedereen trots weer naar huis te zien gaan.
Nogmaals de felicitaties voor iedereen, top gedaan!
Osu!
Senpai John
Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi