NIEUWS

Kobushi Taikyoku Kata Toernooi

Nieuws | 22 januari, 2015

Donderdag 22 januari 2015 werd voor de eerste keer het Kobushi Taikyoku Kata toernooi georganiseerd door karateschool Kiyozumi voor alle jeugdleden van Kiyozumi. In totaal hebben 28 jeugdleden aan het toernooi deelgenomen. De zaal zat vol met ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s.

Kata is een onderdeel van het Kyokushin karate en kan het beste omschreven worden als een stijloefening waarin volgens een vaste volgorde diverse technieken uitgevoerd worden.

De karateka’s waren ingedeeld in 4 poules op basis van hun ervaring.

In de eerste ronde liepen alle karateka’s hun beste kata 2 maal. Het team van 3 scheidsrechters beoordeelden de kata’s. De 3 karateka’s met de hoogste score gingen door naar de finale ronde. In deze finale ronde lieten de karateka’s een andere kata zien dan in de eerste ronde.

Naar aanloop van het toernooi was er extra getraind op kata en dat was goed te merken aan de cijfers! Alle karateka’s deden ontzettend hun best en de cijfers lagen soms erg dicht bij elkaar.

Poule 1 was de poule met de jongste deelnemertjes. In deze poule scoorde Dion Ollefers de hoogte punten er werd 1e! Het werd op de voet gevolgd door Amanda Lagraauw en Marc Korevaart. Zij werden respectievelijk 2e en 3e.

In poule 2 streden de witte en oranje banden en de oranje banden met een groene slip om de medailles. Roy ‘t Hart wist met zijn kata’s de 1 plaats te behalen. Joney van Meer werd 2e en Dion Witte werd 3e.

In poule 3 waren de oranje banden met bruine en zwarte slip ingedeeld. In deze poule behaalde Isabel Lagraauw de 1e plaats. Tussen Collin Jansen en Rick van Dijk was het spannend. Met slechts 4 honderdste verschil werd Collin 2e en Rick 3e.

Poule 4 was de poule met de meest ervaren karateka’s. Alle karateka’s in deze poule hebben een blauwe band. Enola Humblet werd in deze poule 1e. Ook tussen Luuk van Wezel en Thijmen Dolk was het spannend. Met slechts een paar tienden verschil werd Luuk 2e en Thijmen 3e.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd! Na afloop gingen de karateka’s die helaas net buiten de prijzen vielen niet met lege handen naar huis. Iedereen die deelgenomen had aan het toernooi ontvingen als aandenken een prachtig certificaat.

Karateschool Kiyozumi kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi.

imageimageimageimage

 

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi