NIEUWS

Kiyozumi nam deel aan het zomerkamp op Papendal

Nieuws | 10 juli, 2017

Een grote delegatie van Kiyozumi nam deel aan het zomerkamp op Papendal georganiseerd door de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie. Alles onder leiding van de charismatische Loek Hollander.
Loek die tijdens de feestavond compleet verrast werd en voor zijn levenslange inzet voor het Kyokushin Karate in de wereld de 10e Dan uitgereikt kreeg.
Voor de 50e !!! keer werd dit beroemde en beruchte trainingskamp gehouden.
Het evenement vond plaats op Nationaal Sportcentrum Papendal, nabij Arnhem. Een groep van 160 karateka’s hadden zich verzameld om van vrijdag tot en met maandag het strakke programma te volgen.
Bijzonder te vermelden ook dat niet alleen leden van de NKKO welkom waren , ook andere bonden waren met leerlingen en leraren aanwezig zodat er een hechte verbroedering ontstond.
Het programma bevatte maar liefst 22 trainingsuren zodat alle onderdelen zoals Kumite, Kata, Kihon en stamina ruim aan bod kwamen.
De voor de jubileum editie uitgenodigde leraren uit Spanje, Engeland, Frankrijk, Italië en Belgie maakten diepe indruk door hun hoge niveau van inzicht in de Kihon en hun manier van lesgeven in het moderne wedstrijd vechten.
Hoewel bij sommige lessen rustig uitleg werd gegeven in het toepassen van Kihon technieken, het zogenaamde Bunkai, werd tijdens andere het uiterste van ieders doorzettingsvermogen gevraagd.
De hele groep voelde de uitmuntende sfeer en ging 100% los tijdens deze onderdelen. Hoe zwaar ook, de glimlach ging niet van het gezicht af, de Kia werd luider en luider.
Van Karateschool Kiyozumi hadden zich 11 deelnemers ingeschreven .
Hans , André en Rinus mochten als instructeur aanwezig zijn. Wanneer ze als instructeur geen functie hadden werden er speciale lessen voor Dangraden gegeven door Shihan Pinero.
Ook de dames van Kiyozumi waren met een groepje aanwezig: Linda 3e Dan, Lia 3e Dan, Angela 1e Dan en jong talent wedstrijdvechter Valence lieten zien over uitstekende conditie te beschikken en stonden vaak voorin de groep om maar niets te hoeven missen.
De heren Boudein, Kevin en Walter 1e Dan waren ook super enthousiast over de trainingen. Men kreeg hier les van de wereldtop en dan gaat de tijd heel snel. Kevin kreeg vlak voor aanvang van de eerste les van André te horen dat hij examen moest doen. Hierdoor werd het kamp extra spannend.
Dan nog José, voor José was het extra spannend want hij had zich voorbereid op het 1Kyu examen.
De 2e dag kwamen tijdens de examens de onderdelen Kihon, Kata en het breken al aan bod. Dit gedeelte werd met succes afgerond. Een beetje onzekerheid blijft er toch, er word niet verteld of het goed genoeg is of niet.
Dan de laatste dag: onderdeel Kumite. Altijd een bijzonder zware dag.
Zonder protectie vechten met alle deelnemers. Examen kandidaten moeten dan het voor de band vereiste aantal ronden vechten. Voor José kwam dit er op neer dat hij een uur onaafgebroken bezig is geweest en een aantal knalharde partijen afleverde tegen medekandidaten.
Na totaal 2 uur vechten was iedereen klaar en klonk luid applaus voor de vechters uit het aanwezige publiek.
’s Middags tijdens de diploma uitreiking mocht een gelukkige José het begeerde diploma uit handen van Shihan Loek Hollander in ontvangst nemen. Ook Kevin was geslaagd voor het technisch gedeelte althans, het Kumite onderdeel kon hij niet bijwonen vanwege zijn werk. Dit onderdeel word dan op de eigen school afgenomen.

Osu sensei Rinus

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2019
Gerealiseerd door Wesoft Nederland