NIEUWS

Kiyozumi kids & senioren examens.

Nieuws | 6 oktober, 2021

Afgelopen woensdag, 6 oktober , was het weer tijd voor de Kiyozumi kids examens.

20 Kinderen waren aanwezig op deze spannende avond. Hier en daar wat nerveuze gezichten maar iedereen met de intentie om er volledig voor te gaan.

 

Het examen werd geleid door Sensei Hans Smit en Sensei Andre van Wezel. Senpai Marijn en ondergetekende waren aanwezig als assistenten.

 

Na een korte warming-up werd er gestart met het afnemen van het examen. De line-up werd aangepast zodat de laagste banders vooraan stonden. Eerst werden wat gezamenlijke Kihon technieken uitgevoerd, maar ook kreeg iedereen afzonderlijk  de vraag om diverse technieken te laten zien. Altijd spannend!

Van de nieuwste leden wil ik, Eline, Mike, Achmed en Ryan een compliment geven voor hun snelle ontwikkeling. Fantastisch om te zien in zo’n korte periode.

 

Voor het onderdeel Kata werd de groep opgesplitst in drieën en zij mochten per groep, aan de examencommissie hun vaardigheden tonen. Van Taikyoko Sono Ichi tot Pinan Sono San werden uitgevoerd, en alles met focus, inzet en enthousiasme. Dat laatste was te horen aan de zeer luide “Kiai”. Ik denk dat dit vrij indrukwekkend was voor de vele aanwezige ouders.

Jens en Boaz moesten hun Kata”s alleen lopen, en ondanks dat dat veel lastiger is tijdens een examen, ging het hun zo goed af dat het meer een demonstratie leek als een examenopdracht.

 

Na het indrukwekkende onderdeel Kata gingen we door met het sparren. Iedereen, voorzien van protectie, was er klaar voor. Met veel enthousiasme, maar rekening houdend met elkaar, werd er gespard. De witte banders mochten als eerste gaan rusten, en daarna werden de partijen ook wat pittiger. Iedereen werd door Sensei Andre aangezet om tot het uiterste te gaan.

Ik denk dat de ouders verbaasd waren over de grote stappen die iedereen de laatste maanden heeft gemaakt. Het meedoen aan de gevechtstrainingen op vrijdag maar zeker ook het meedoen aan de diverse toernooien werpt zijn vruchten af! Voor Hanna, Boaz en Jens had de Sensei nog een extraatje, zij mochten nog 5 extra partijen sparren zonder rust. Met volledige inzet en focus werd er gespard, echt alles werd gegeven voor dit examen. Zelfs Sensei Andre heeft nog wat partijen meegedaan.

 

Na het uitreiken van de nieuwe certificaten en natuurlijk de felicitaties werd het examen, in Seiza, afgesloten. Maar de echte afsluiting was pas na het nemen van de groepsfoto waarop iedereen, met een brede glimlach, hun prestatie konden tonen.

 

Na dit examen was het tijd voor een reguliere training van de senioren. De training had een andere opzet als normaal en zo werd duidelijk dat er een examen werd afgenomen voor Katja en Walter.

Beide hadden het vorige examen gemist door hun werk. Ondanks dat er maar twee personen examen deden werden ze niet ontzien. Het technische gedeelte werd uitvoerig behandeld, van Kihon tot Kata’s alles moesten ze tonen. Dat deden ze dan ook met volledige inzet en overgave.

Bij het sparren kwam deze inzet goed van pas want de rest van de groep waren allemaal hogere banders. 15 Partijen waar het uiterste en het tonen van veel technieken werd gevraagd. Ook voor Katja en Walter geen probleem. Werkelijk tot het uiterste zijn ze gegaan.

Het was geen verrassing dat ook zij, hun certificaat van de examencommissie in ontvangst mochten nemen.

 

Een indrukwekkende avond werd om 21.00 uur afgesloten. En op weg naar huis veel mooie momenten om aan terug te denken!

 

Namens “Team Kiyozumi “ wil ik iedereen nogmaals feliciteren met het behaalde resultaat.

En ik kijk al weer uit naar het volgende examen! Osu!

 

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi