NIEUWS

Karateweekend Soerendonk

Nieuws, Trainingen | 23 mei, 2014

Afgelopen weekend werd er hard getraind, 5 karateka’s reisden af naar het Brabantse Soerendonk. Dit jaarlijks terugkerend karatekamp mocht zich dit jaar verheugen op zo’n 75 deelnemers. Kiyozumi was aanwezig met 6 leden (Hans Smit, Rinus Smit, André van Wezel, Jan Willem Kramer, Beau Jansen en Darian Humblet).

Het geheel werd geleid door Shihan Gerard van Kessel en werd geassisteerd door verschillende leraren van de deelnemende scholen. het leuke hieraan is dat men kennis maakt met mensen van buiten de eigen school.

Dat een goede conditie noodzakelijk is werd duidelijk toen het programma werd bekendgemaakt, er stonden maar liefst twee nachttrainingen op het programma gecombineerd met verschillende trainingen overdag.

Alle aspecten van het Kyokushin karate werden behandeld: Kata, Kihon, Kumite. Maar ook veel aandacht voor het uithoudingsvermogen en samenwerking als groep.

Hoewel er fanatiek getraind werd was er uiteraard ook tijd voor ontspanning; Zaterdagavond werd een goed verzorgde BBQ gehouden, hierna konden de voetjes van de vloer met een heuse DJ.
Deze DJ had echter het nakijken toen onze eigen Darian de DJ booth overnam en bleek te beschikken over verborgen kwaliteiten. Ook op de dansvloer bleek de jeugd verborgen talent te bezitten en werden spectaculaire moves getoond.

Toen de jeugd was gaan slapen verzon Gerard ter plekke een nachttraining. 20 minuten later stond de overgebleven groep buiten in het bos…

De laatste training op zondag werd ingevuld door de verschillende leraren: ieder kreeg 20 minuten de tijd iets te verzinnen. De afsluitende training was in het buitenzwembad. In het ijskoude water werden de laatste schoppen (geri) en stoten (tsuki) gemaakt.

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2014.
Gerealiseerd door Wesoft Nederland