NIEUWS

Drie deelnemers, drie Nederlandse kampioenen!

Nieuws | 10 juni, 2018

Het Nederlands Full Contact Karate Kampioenschap op ZONDAG 10 JUNI 2018

Drie deelnemers, drie Nederlandse kampioenen!

Karateschool Kyozumi ging van huis met drie deelnemers aan het NK Fullcontact karate en kwam terug met 3 fantastisch Nederlandse kampioenen. Een groot succes.
Afgelopen zondag vond het open Kyokushin-karatetoernooi in Almere plaats.
Dit toernooi werd georganiseerd door de overkoepelende Nederlandse Fullcontact Karateorganisatie (NFCKO) Het was voor de eerste keer dat alle full contact-organisaties ook daadwerkelijk mochten deelnemen. 180 deelnemers van 38 sportscholen stonden op de mat. Bijzonder omdat elke organisatie zijn eigen individuele regels kent. Zo kan het voorkomen dat bij de ene organisatie wel en bij de andere niet mag worden vastgepakt tijdens het vechten.
Tijdens dit toernooi waren de regels stevig vastgelegd, zodat het toernooi er hard maar zeer gedisciplineerd aan toe ging. 180 deelnemers van 38 sportscholen stonden op de mat.

Karateschool Kyozumi, gevestigd in de sportzaal van het EDUcollege te Middelharnis, heeft al meerdere kampioenen groot gebracht. Sinds vorig jaar zijn ze zelfs een europees kampioen rijker.
Tijdens dit kampioenschap nam trainer en coach Andre van Wezel 3  pupillen mee om hun vechterskwaliteiten te tonen op de mat.
De jeugd tot 15 jaar vecht met volledige bescherming, vanaf 15 jaar mag de vuistbescherming uit blijven, waarna bij 18 jaar zonder enige bescherming wordt gevochten. Waarbij moet worden opgemerkt dat stoten naar het hoofd niet is toegestaan.

Enola Humblet deed mee in de categorie 11/12 jaar. Haar eerste partij won ze gelijk door haar effectieve hoge schoppen te gebruiken. In haar tweede partij was de beslissing van de 4 hoekscheidsrechters gelijk waardoor ze verlenging kreeg. Na een harde, weer gelijk opgaande strijd besliste ze op het nippertje weer met een hoge schop op het hoofd haar partij.

Samuel Verburg deed ook mee in de categorie 11/12 jaar, maar dan bij de jongens. In de eerste partij besliste hij gelijk door een halve punt met een hoge schop naar het hoofd. In de 2e partij was zijn koelbloedige houding goed voor een snoeiharde stoot naar het lichaam, die al na 21 seconden een eind aan de strijd maakte.

Valence Bickel, deed mee in de categorie dames volwassenen tot 65 kg. Om haar eerste partij te beslissen had ze 2 maal verlenging nodig. De keiharde en uitputtende strijd werd uiteindelijk door haar beslist. Mede door haar uitstekend uithoudingsvermogen en vechterslust. Haar 2e partij, waarbij haar tegenstandster opnieuw aanzienlijk zwaarder en een kop groter was, besliste ze wederom door haar vastberadenheid om te willen winnen. Voor karateschool Kyozumi een groot succes en een kroon op hun succes. Zij gaan zich nu focussen op de deelname van Valence Bickel aan het EK in Kalingrad op 20 t/m 23 september 2018. In de spannende strijd of zij haar EK titel kan prolongeren.

 

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2019
Gerealiseerd door Wesoft Nederland