NIEUWS

Female Fighting Seminar met Emma Markwell

Nieuws | 11 november, 2018

Female Fighting Seminar met Emma Markwell

Zaterdag 10 november vertrokken de dames van Karateschool Kiyozumi naar Tomoe Dojo Den Bosch/Roosmalen om een Female Fighting Seminar bij te wonen. Meer dan 100 vrouwen uit heel Europa kwamen deze dag bijeen om te leren van Sensei Emma Markwell.

Speciaal welkom

Lia, Angela, Jannie waren namens de senioren aanwezig en Lieke, Enola en Isabel vanuit de jeugd. Bijzonder was dat ook Valence aansloot deze pittige dag, zij stond immers 6 dagen geleden nog op het WK waar zij Wereldkampioen werd! Er was dan een speciaal welkom voor Valence en respect dat zij erbij was! Tweede speciaal welkom was voor Shihan Gerard van Kessel.

De top

Sensei Emma Markwell uit Engeland staat al 10 jaar aan de top van het Internationale Kyokushin Kumite en won onlangs voor de 7e keer de British Open. Tevens is zijn ondertussen professioneel coach en gerespecteerd Kyokushin instructeur.

Kumite

De ochtend begon met een pittige warming up, daarna leerde Sensei Emma de fijne kneepjes en trucs van het vechten aan alle aanwezigen. Naast dames waren er stiekem toch heren aanwezig! Maar de dames waren deze dag absoluut in de meerderheid. Het ochtend programma eindigde met 3 kwartier kumite, waar pittige partijen te zien waren. Sensei Emma vocht zelf ook mee.

Pittig

Na een pauze van 2 uren waarin een ieder een lunch kreeg aangeboden, werd het seminar vervolgd met tips & tricks om sterker te worden voor het vechten. Wederom eindigde de course met kumite. Totaal duurde het seminar 4 uren, je zag dat de laatste loodjes sommigen zwaar wogen. Na afloop was er gelegenheid tot het stellen van vragen aan Sensei Emma, dit werd door velen gretig aangegrepen. Karateschool Kiyozumi kijkt terug op een geslaagde dag die zeer succesvol is georganiseerd door Tomoe Dojo

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2019
Gerealiseerd door Wesoft Nederland