NIEUWS

Geslaagd voor 1e Kyu op KWF zomerkamp Papendal

Examen | 14 juli, 2015

Maar liefst 11 deelnemers vertrokken op 9 juli richting Arnhem om deel te nemen aan het door de Kyokushin World Federation georganiseerde zomerkamp.

Dit jaar voor de 48e keer, een begrip in de kyokushin wereld vanwege de zware trainingen en officiele japanse examens. 3 Kiyozumi leden hadden zich extra goed voorbereid want zij moesten examen afleggen voor 1e Kyu, het voorlaatste examen voor zwarte band. Marco van der Zalm, Walter Kalkman en Arjan van Spronse kregen net als alle andere kandidaten bij binnenkomst een oranje hesje uitgereikt wat ze het hele kamp moesten dragen zodat alle leraren konden zien wie examen deed.

Hans en Rinus Smit gingen mee als instructeur en André van Wezel heeft de jeugdgroep een paar keer lesgeven, de rest van het team ging mee als support.

Donderdagmiddag werd de aftrap gegeven met een training van ruim twee uur, alle Shihan’s gaven beurtelings les en eisten maximale inzet. Hierna werden de groepen geformeerd. Voor de zwarte en bruine banden volgde aansluitend nog een uur intensieve les.

De dagen waren goed gevuld met diverse trainingen: doorzettingsvermogen, techniek, kata en gevechtstraining.

Donderdagmiddag kwam het technisch examen aan de beurt en onze Kiyozumi kanjers deden het goed, ook het daaropvolgende breekexamen werd met goed gevolg afgelegd. De voorbereidingen waren gelukkig niet voor niets!

Vrijdag was het feestavond, de groepen hadden sketches voorbereid  en had men tijd om wat te relaxen en te socialisen in de Dug Out bar.

Leuk te vermelden is het op zaterdag  gehouden Sumo toernooi. De tien groepen hadden zelf een groepswinnaar geregeld en er werd publiekelijk gestreden voor de eerste plaats. Barry van Spronse wist zich in de finale te plaatsen maar verloor deze nipt.

Zondag stond het zwaarste gedeelte van het examen op het programma: het kumite of te wel het vrije vechten. een veelvoud aan partijen die zonder bescherming moest worden gevochten. Hoe hoger het examen hoe langer er gevochten moest worden: voor 3e dan bijna 2 uur.

Marco, Walter en Arjan hadden zich hier ook terdege op voorbereid en hoewel sommige partijen echt zwaar waren wisten ze niet van opgeven. Ook dit gedeelte werd glansrijk doorstaan.

Tijdens de diploma uitreiking ‘s middags was het toch  nog spannend maar uiteindelijk werd het begeerde certificaat aan hen uitgereikt.

Namens Karateschool Kiyozumi van harte gefeliciteerd. We zijn bezig een enorm goed team op te bouwen waar we sterk mee de toekomst ingaan. Iedereen bedankt voor de inzet afgelopen seizoen.

Nu genieten van een welverdiende vakantie, we starten weer 24 augustus!

papendal2015-14 papendal2015-09 papendal2015-05 papendal2015-04

papendal2015-13 papendal2015-12 papendal2015-11   papendal2015-08 papendal2015-07 papendal2015-06

 

papendal2015-03 papendal2015-02 papendal2015-01

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2014.
Gerealiseerd door Wesoft Nederland