NIEUWS

Eindejaar examen senioren 12 december 2016

Nieuws | 12 december, 2016

Spannend was het wel, 12 december was het laatste examen van 2016.

Veel deelnemers ook! Waaronder beginners die hun eerste examen moesten afleggen, tot en met kandidaten blauwe, gele en ook voor groene band.

Rinus begon met een toelichting. Het feitelijke examen is de laatste stap naar een nieuwe band. De groei zit in de voorbereiding en training er naartoe.

Begonnen werd met een warming up, gevold door een conditie test, welke ook tot doel had de spierspanning te verhogen. Een kwartier later was men klaar om met het technische gedeelte te beginnen.

André gaf de opdrachten op dit onderdeel: Vanuit stand werden verschillende technieken gevraagd, en ook Ido, het lopen met technieken in bepaalde standen kwam aan bod. Iedere kandidaat kreeg vragen op zijn eigen niveau, hoe hoger de band, hoe hoger het niveau en hoe meer technieken er aan bod kwamen.

De uitvoering was op zeer goed niveau, echter de kandidaten voor gele en groene band vielen op doordat de technieken strak werden uitgevoerd.

Toen men met dit onderdeel klaar was, moest ieder nog één of twee kata’s lopen. Door de spanning om het toch vooral goed te doen, werden enkele malen toch wat foutjes gemaakt.

Alsnog iedereen dit onderdeel ook met een voldoende afgerond.

Rest nog het onderdeel kumite, Hans leidde dit onderdeel en hamerde erop dat er goed en fair gevochten moest worden.

Het vechten gebeurde beheerst, maar er werd zeker hard gestreden onder toeziend oog van Hans en André. Vele ronden later moesten alleen de kandidaten voor groene band blijven staan om nog een paar partijen alles te geven. En dat gebeurde ook, iedereen hield het vol maar zat er ook duidelijk doorheen. Logisch ook, het totale examen was zeer intensief en duurde ruim anderhalf uur.

De voldoening was hierdoor groot toen men de diploma’s in ontvangst mocht nemen.

Iedereen was geslaagd en ook dik verdiend.

Tenslotte werd André nog in de spotlights gezet.

Wegens grote verdienste voor Kiyozumi en als onmisbare schakel voor het (mede) runnen van de vereniging heeft het bestuur besloten André aan het bestuur toe te voegen.

Iedereen een toast met warme Sake, op het goede verloop van de examens,

Dan nog de gebruikelijke foto’s met de kandidaten en de leraren, en men kon nog wat nagenieten van de behaalde resutaten.

Wij van Kiyozumi vonden het een heel goed examen, iedereen bedankt voor zijn/haar inzet en spirit. OSU

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2014.
Gerealiseerd door Wesoft Nederland