NIEUWS

Dan examens op International Summerschool Papendal 2016

Nieuws | 10 juli, 2016

Voor de meeste karate leden van Kiyozumi was de vakantie reeds begonnen, maar voor 10 karateka stond nog het beruchte Papendal trainingskamp op het programma.

10 leden van Kiyozumi namen  deel aan het kamp dat als vanouds pittig was met veel trainingsuren.

voor 5 personen was het extra spannend. Na een lange en intensieve voorbereiding moest er tijdens het kamp examen worden afgelegd.

Walter en Marco hadden zich terdege voorbereid en deden examen voor Shodan (1e Dan).

Dit examen is loodzwaar omdat er een stap wordt gezet van Kyu- naar Dangraad. Naast een technisch examen, een conditie test en tamesi wara  moest er ook gevochten worden. De conditie van de heren was dik in orde en ook het technisch examen ging goed.

Het breken van het hout is altijd een hekel punt. Walter kwam goed door zijn planken, maar Marco had minder geluk. Wellicht gehinderd door de zenuwen lukte het Marco niet door het hout te komen.

André en Linda moesten examen afleggen voor Sandan (3e Dan).

Ook dit examen is een grote stap in de karatewereld. Van 2e Dan naar 3e Dan maakt men de stap van Senpai (oudere in rang) naar Sensei (leraar).

het Sandan examen bevat dezelfde onderdelen als de Shodan test, echter op alle  vlakken moet men meer en beter presteren. Ook bij deze kandidaten was het conditie gedeelte dik in orde en ook het technisch examen ging zeer goed.

Dan weer het breken: André brak het hout alsof het luciferhoutjes waren en was zeer opgelucht met dit succes.

Daarna kwam Linda aan de beurt en ook bij haar speelden de zenuwen op.  Zelfs haar befaamde ronde schop liet het afweten en slecht één plankje werd gebroken. De teleurstelling was groot.

Hans Smit, mede sportschoolhouder deed examen voor Yondan (4e Dan). Na 15 jaar 3e Dan te zijn geweest!

Zelf altijd deel van de technische commissie (neemt zelf ook Kyu examens af op het zomerkamp) was het technisch gedeelte bekende koek. Routineus werd dit gedeelte zonder problemen afgewerkt.

Ook het breken ging voorbeeldig. Als het lukt lijkt het zo makkelijk.

Dan op zondag het zwaarste onderdeel van de week: het vrij vechten oftewel Kumite.

Zonder hand- of been bescherming werd er gevochten. ongeveer 120 karateka namen hier deel aan.

De kandidaten voor Shodan moesten het onderste uit de kast halen en vochten in totaal 4o partijen.

Walter draaide goed en liet zien dat hij een technische vechter is.

Marco draaide ook heel goed ,  had veel zware partijen maar  wist niet van opgeven .

Linda en André gingen gelijk op. Beiden zijn ex wedstrijdvechters en weten goed partij te bieden.

Uiteraard moesten zij beiden nog extra vechten zodra de Shodan kandidaten reeds klaar waren, en ook dit gaf geen problemen.

Hans Smit moest het langste blijven staan. Ondanks zijn 52 jaar en kampend met knie blessure vocht hij voor wat hij waard was.  Compleet uitgeput maar tot het einde toe zichzelf staande gehouden, klonk het verlossende eindsignaal.

Een luid applaus voor alle deelnemers volgende van het grote publiek.

de diploma uitreiking:

Iedereen wacht gespannen af of zijn naam wordt genoemd en hij/zij naar voren mag komen om het diploma in ontvangst te nemen. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen geslaagd is. De examencommissie is niet scheutig met het uitdelen van Dangraden en sommigen moeten hun teleurstelling verbijten.

Walter mag als eerste van Kiyozumi naar voren komen en neemt opgelucht zijn certificaat voor Shodan in ontvangst. (uit handen van  de grote baas,  Shihan Loek Hollander ).

Marco wordt overgeslagen: hoewel zeer goed gevochten en conditioneel super sterk was het waarschijnlijk toch de breektest die hem de das omdeed. Flink balen voor hemzelf maar zeker ook voor de hele Kiyozumi club.

Linda wordt opgeroepen. Ook bij haar grote opluchting. Technisch examen was zeer goed, vechten was zeer goed zodat de misser tijdens het breken gecompenseerd werdt. Sandan voor Linda!!!

André van Wezel ook gepromoveerd tot 3e Dan. Op alle onderdelen overtuigend gepresteerd, erkenning en voldoening na jarenlang hard werken  bij André.

Hans slaagde uiteraard voor Yondan,  ook hij had alle onderdelen goed afgesloten . Al jaren instructeur op het zomerkamp uiteindelijk beloond met 4e Dan. Geweldige prestatie.

Allen van Harte gefeliciteerd , maar jammer voor Marco.

Bedenk wel:  Ook Hans en ik  zijn ooit gezakt voor 1e Kyu examen, het volgende jaar uiteraard sterker teruggekomen en alsnog geslaagd.

Kyokushin is Never give Up!

Dank gaat uit naar  de leden die meegingen voor support en zeker ook naar de toeschouwers die masaal kwamen kijken bij het onderdeel Kumite.

Iedereen fijne vakantie gewenst en tot 22 augustus, 1e les.

Osu,

Marinus Smit

imageimageimageimageimage

 

 

 

 

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2019
Gerealiseerd door Wesoft Nederland