NIEUWS

9e “Kiyozumi Strandtraining”

Nieuws | 26 juni, 2021
Gisteren werd voor de 9e keer de “Kiyozumi Strandtraining” georganiseerd.
Op deze dag die bewolkt en regenachtig begon, werd er op de parkeerplaats vlakbij het strand verzameld. Na te zijn ingeschreven kon iedereen richting het mooie Ouddorpse strand, die de gemeente ook nog eens mooi had opgespoten. Waarschijnlijk niet speciaal voor ons, maar het zag er fantastisch uit. De meer dan 150 verzamelde karateka’s konden niet wachten om te gaan beginnen.
Iets later als gepland, kon iedereen zich opstellen in de line-up. En werd de dag geopend in “Seiza”. Vervolgens stelde Sensei Andre de vandaag aanwezige Shihan’s, Sensei’s en Sempai’s voor.
En wenste iedereen een mooie en sportieve dag toe.
Deze groep instructeurs met ruime ervaring in, Kyokushin technieken, Kihon training en Kata training en aangevuld met internationale wedstrijdvechters, verzorgden alle trainingen.
Een ongekende hoeveelheid Kyokushin kennis en ervaring.
Er werd gestart met een warming-up voor de gehele groep. Dat werd extra zwaar door het rulle zand, maar de inzet was fantastisch. Vervolgens werden er nog wat Kihon technieken behandeld.
Het geluid van meer dan 150 “Kiai’s” was in de verre omgeving hoorbaar. Een supergeluid!!
Daarna werd de grote groep verdeeld in groepen op graad en leeftijd. En kreeg iedere groep een plaats toegewezen op het strand. Deze plaats werd de gehele training behouden en iedere 30 minuten werd de instructeur gewisseld. Door deze wisseling van de instructeurs heeft iedereen les gehad ,door specialisten, in Kihon, Kata’s en gevechtstraining. En voor de kids was er ook tijd voor spelletjes.
Naast de grote groep karateka’s was er ook nog een groep van zo’n 20 personen die voor de eerste keer wilde kennis maken met het Kyokushin karate. Zeer enthousiaste ouders die ,in gewone sportkleding, hun uiterste best deden. Een fantastisch gezicht.
Ondanks de fysieke belasting heb ik toch veel lachende gezichten gezien, een bewijs dat iedereen het naar zijn zin had.
Nadat alle trainingen waren afgewerkt was het tijd voor de groepsfoto, altijd een leuk moment. Vervolgens heeft Sensei Andre alle aanwezige instructeurs bedankt en na het overhandigen van een presentje was het tijd voor de lunch.
En daarna was het tijd voor de gezamenlijke laatste training.
De line up was nu 5 mtr van de zee, en opstellen per twee personen. De kids zaten in een aparte groep. De laatste fysieke inspanning op weg naar afkoeling was begonnen. Met de uitstraling van een commando instructeur werd de groep uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. En na iedere oefening één stap vooruit. Natuurlijk werd de training in het water doorgezet. Onder luid gelach werd geprobeerd de gevraagde oefeningen uit te voeren. Dat was niet eenvoudig.
Uiteindelijk werd de training en daarmee deze leuke dag in “Seiza” afgesloten.
Ik denk dat alle aanwezigen, op deze dag, het met mij eens zijn dat we terug kijken op een zeer geslaagde activiteit.
Ik wil nogmaals alle aanwezige instructeurs bedanken voor het delen van hun kennis en ervaring. Osu!
Ik hoop dat we volgend jaar alle karateka’s terug zien en wij hopen dat we in het 10e jaar misschien wel groeien naar 200 personen. Dat zou fantastisch zijn!
Tot volgend jaar.
Osu!
Sempai John Slort
Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi