Nieuws

 • Middelharnis – Het is Valence Bickel gelukt. De 20-jarige uit De Heen mag zich sinds afgelopen zondag Wereldkampioen Kyokushin Karate noemen. Valence traint bij Karateschool Kiyozumi in Middelharnis waar zij veelvuldig wordt getraind door Andre van Wezel. Hij is tevens 1 van de bondscoaches van Nederland. Met nog 2 andere deelnemers reisden Andre en Valence afgelopen woensdag af naar Astana. Met de Nederlandse vlag gedrapeerd om haar schouders luisterde zij in Kazachstan vanaf de hoogste plaats van het erepodium toe hoe het Wilhelmus alleen voor haar werd gespeeld.

  Na twee keer het Nederlandse en het Europese Kampioenschap behaald te hebben, was de wereldtitel de eerstvolgende logische stap voor de Heense karateka. Dat wil uiteraard nog niet zeggen dat dat gegeven alleen voldoende is om te slagen, want de tegenstand was geducht.

  Een beetje geluk hoort er ook bij zoals Valence in haar eerste partij ervoer toen haar tegenstander niet op kwam dagen. Haar tweede partij daarentegen was een behoorlijke uitdaging. “Ik wist dat het een lastige zou worden,” blikt Bickel terug. “Het was een dame uit Kazachstan, dus van de thuisploeg en dat geeft altijd voordeel. Ik had haar in de voorbereiding gezien en wist dat het een pittige tegenstander zou worden. Dat voelde ik duidelijk tijdens de partij die ook nog verlengd werd. Ze was erg sterk en had goede trappen maar uiteindelijk heb ik het op conditie gewonnen.”

  Piece of cake

  In haar finalepartij kon Valence alle technieken laten zien die zij in huis had. “Een piece of cake,” volgens moeder Lia Vlietland, zelf ook zeer bedreven in de sport. “Dat klopt,” bevestigt Valence. “De tegenstander kwam vanaf het begin af aan niet aan bod en dat gaf mij juist extra zelfvertrouwen.”

  Ook al sloot Bickel de partij winnend af, uit je dak gaan, is er niet bij in de Kyokushin. “Je moet beheerst blijven en iedereen normaal en rustig ‘afgroeten’. Pas daarna mag je uitbundig zijn en ben ik dan ook in de armen van mijn coach gesprongen.”

  Amper een dag later kon zij hetzelfde doen bij haar vrienden en familie die haar, uiteraard geheel in het oranje gekleed, opwachtten op Schiphol.

  Rust nodig

  Na de intensieve trainingsperiode tot de Wereldkampioenschappen is het nu tijd om op adem te komen. “Mijn lichaam heeft rust nodig, zowel mentaal als fysiek. Tot februari neem ik die rust en dan hoop ik in die maand mijn titel van Nederlands Kampioen te prolongeren.”

  Ben jij een actieve sporter of wil je dat graag worden, heb je een voorliefde voor vechtsporten en beoefen je je sport het liefst binnen een gezellige en gedisciplineerde vereniging, dan is onze karateschool iets voor jou. Of je nu op zoek bent naar een vereniging om je conditie te verbeteren, jezelf wilt leren verdedigen, of deel wilt nemen aan toernooien, het kan allemaal. Iedereen is welkom. Voel je overigens niet te oud om aan karate te beginnen. Mits je beschikt over een redelijke basisconditie, past ook de oudere jongere prima in de groep. Ook onze dames binnen de vereniging zouden wel wat steun kunnen gebruiken. Er kan een, twee of drie maal per week worden getraind.

  Heb je interesse?…..Kom eens langs en kijk of train vrijblijvend een avondje mee.

   

 • Dit jaar het voor de 52e keer georganiseerde legendarische zomerkamp op Nationaal Sportcentrum Papendal. Georganiseerd door de Kyokushin World Federation.

  HET kamp waar men examen kan doen voor officiele  graden vanaf 1e kyu ( bruine band met streep) tm Dan graden (zwarte band) onder toezien oog van de examencommissie geassisteerd door de Internacionale commissie olv Shinan Pineiro uit Spanje.

  Elk jaar is  Karateschool Kiyozumi aanwezig op dit zomerkamp. Dit jaar met volledig kader van Hans Smit en Rinus Smit; aanwezig als instructeur en tevens  Andre van Wezel; aanwezig als instructeur en tevens in zijn functie bondscoach.

  Valence Bickel en Jose Horstman waren mee om examen te doen voor respectievelijk 1e Kyu en 1e Dan. Verder nog van Kiyozumi aanwezig: Lia Vlietland (inmiddels eigen school gestart in Steenbergen, Angela Koole, assistent bij de jeugdlessen, na 11 jaar weer terug op zomerkamp Jannie Rossen en Boudijn Bickel, onze  kersverse bruine band.

  Het drukke programma omvatte dit jaar veel nadruk op Kumite en techniek. Door de vele uren training alsnog heel vermoeiend.

  Ook de jeugd van de Nederlandse scholen kwamen op zaterdag een dagje meetrainen. De jeugd dag, georganiseerd door Lia Vlietland, was een groot succes: meer dan 130 jeugdleden werden met diverse trainingen en spelen (waaronder een rodeo stier) vermaakt.

  Tijdens het marathon examen van maar liefst  4 uur! Werd heel de kihon syllabus doorgenomen.

  Valence kwam naar buiten met een goed gevoel, de vele uren voorbereiding werden beloond.

  Ook Jose had zich terdege voorbereid, maar had toch een minder gevoel over het technisch gedeelte. Dan maar proberen te compenseren tijdens het examen vechten.

  Valence draaide haar rondjes met ongekende souplesse, veelal grotere tegenstanders werden op hun nummer gezet door de  KWF wereldkampioene.

  Jose vocht als een leeuw en kreeg menig selectie lid tegenover zich. Er werd hard gevochten, respect wederzijds.

  Dan ’s middags de diploma uitreiking, heel veel kandidaten waren gezakt voor hun examen. De examencommissie was heel streng geweest met betrekking tot het technisch gedeelte. Ook Jose zat helaas bij deze groep.

  Valence is wel geslaagd en mocht haar 1e Kyu certificaat in ontvangst nemen.

  We kunnen terugkijken op een heel gezellig en leerzaam kamp. 2020 wordt opnieuw het zomerkamp georganiseerd, Kiyozumi gaat zeker weer aanwezig zijn. Jose laat zich niet kennen en gaan  herexamen doen voor 1e Dan tezamen met Valence.

 • Examen volwassen

  Overig | 1 juli, 2019

  Wat heeft iedereen er hard voor gewerkt tijdens de voorbereiding!

  Wat een goed examen is het geweest! Het leek wel of iedereen boven zichzelf uitsteeg.

  Maar liefst 7 examen kandidaten van blauwe band tot en met bruine band. Hiernaast was bijna het volledige kader aanwezig om de kandidaten te ondersteunen.

  Sensei Hans nam het technisch gedeelte van het examen af. Met een afvalsysteem, zodat de hogere examens meer moesten laten zien dan de beginners, werd puntsgewijs de Kihon beoordeeld.

  Ieder moest een kata lopen voor zijn/haar komende graad. Dit verliep vlot en strak.

  Hierna was het breken aan de beurt. Dit onderdeel is vaak onderschat en eindigt dan in een reeks van blessures aan knokkels en tenen.Er werd gebroken met tsuki en mae geri.  Alle planken braken in één keer, een unicum.

  De Kumite, oftewel het vechten. iedereen moest hetzelfde aantal partijen draaien. De hogere examens kregen de Dan graden tegenover zich en hadden dus relatief zware partijen. Er werd pittig gestreden maar uiteraard ook fair. Zonder ongelukken bereikte met de eindstreep.

  Als Karateschool zijn wij heel blij dat niet alleen het ledental gegroeid is maar zeker ook op de grotere aanwezigheid tijdens de lessen. Dit zorgt voor  goede sfeer, minder blessures en een gemiddeld  hoger niveau.

 • Jeugd examen

  Overig | 1 juli, 2019

  Maar liefst 24 jeugdleden hadden zich aangemeld om 1 juli op te gaan voor hun volgende graad.

  De spanning was in de kleedkamer al goed te merken.

  Een examen is altijd spannend zeker voor degenen die voor het eerst hieraan deel gingen nemen, maar zeker ook voor de hogere graden. Drie jeugdleden gingen op voor het  hoogste examen van de groep, 6e kyu (gele band).

  Nadat  iedereen in de kleedkamer succes was gewenst door Sensei André, Sensei Hans en Sensei Rinus kon men naar de Dojo, waar de les begon.  Ongeveer 50 belangstellende ouders  hadden plaatsgenomen om de verrichtingen van hun zoon/dochter te kunnen bijwonen.

  Het examen werd begonnen met het technische gedeelte. Sensei Hans en Rinus Smit keken nauwgezet toe of het vereiste niveau behaald werd.

  De kihon van de deelnemers was zeer in orde en de vaste begeleiders van de groep waren zichtbaar trots. Ook de kata die alleen of met twee tegelijk moest worden gelopen zag er zeer strak uit.

  Geen makkelijke opgave in het bijzijn van zoveel publiek.

  Hierna werd afgesloten met de gebruikelijke kumite sessie. De hoogste examankandidaten moesten uiteraard het langst doorvechten, maar gezien de uitgebreide wedstrijdervaring was dit zeker geen probleem.

  Terugkijkend kunnen we zeer trots zijn op het behaalde niveau, met dank aan de inzet van de jeugd maar zeker ook aan de begeleiders.

  Er is keihard gewerkt en het resultaat was navenant.


 • Met trots presenteren we onze nieuwe poster.

   

  Met Dank aan Timo en Boaz

  Fotograaf  mksportfotografie

  Sponsoren,

  • ‘t Hart Onderhoudsdienst
  • Dolk Finance
  • van der Waal Engineering
  • Autobedrijf Jan van Dijk
 • Strandtraining 2019

  Overig | 22 juni, 2019
 • Ouder en kindtraining

  Overig | 5 juni, 2019

  Woensdagavond 5 juni was het zover. Ouder en kindtraining bij karateschool KIYOZUMI. Wat een leuke avond was het en wat hebben de kiyozumi kids genoten. Leuk om te zien dat de kids hun ouders van alles uit gingen leggen. Wat een lol en doorzettingsvermogen hebben de ouders laten zien, top gedaan.! Osu, nogmaals bedankt namens de kiyozumi kids. 

  PS de eerste hulp is onverrichter zake naar huis gegaan 😜

 • Demonstratie op havendag met de kiyozumi kids. Super gedaan allemaal💪👍⛩.

 • Kiyozumi succesvol op Kodocup
  De zesde editie van de Kodocup in ’s Gravendeel was weer keurig georganiseerd. Een zeer groot aantal vechters van diverse karatescholen en – st
  ijen deden mee aan dit grote NK. Vanuit Karateschool Kiyozumi deden 6 vechters mee. 

  Als eerste was Gyovanni aan de beurt, de jongste  van het stel. Dit was zijn eerste wedstrijd, maar hij bleef zeer rustig en werd tweede. Daarna mocht Thimo de mat op, Thimo heeft hoe jong hij ook is – 7 – heeft al meer ervaring en liet zich niet uit het veld slaan. Ook een tweede plaats! Thimo’s kameraadje Boaz -9- deed het ook ontzettend goed en maakte goed gebruik van het vastpakken, wat mocht op dit toernooi. Ook tweede! Tot slot van de boys mocht Jens van Weenen -11- de mat op. Jens trof de grootste en zwaarste poule maar gaf absoluut niet op! Geen podiumplaats maar hij mag trots zijn op zichzelf. 

  Van de meiden ging Isabel -13- als eerste de mat op. Zij zette een mooie partij neer die gelijk eindigde. Daarna moest ze de winst nipt weggeven, een derde plaats! Tot slot was het de beurt aan Enola -13. Zij trof een zware damespoule. Bij Enola’s haar laatste wedstrijd werkte de tegenpartij haar tegen de grond. Hierbij viel ze hard op haar rug en kon niet verder vechten. Voor de zekerheid kwamen zelfs twee ambulancebroeders naar de sporthal om haar rug te controleren, aangezien zij niet kon opstaan. Gelukkig leek het uiteindelijk mee te vallen en mocht zij gewoon naar huis, wel in een rolstoel aangezien ze nog niet ver kon lopen. 

  Coach André van Wezel was afwezig bij dit toernooi, doordat hij de centrale training moest geven op Sportcentrum Papendal. Betrokken zoals hij is bij zijn pupillen, heeft hij deze dag zeker 30x gebeld naar zijn collega coaches Valence en Angela. Maar dat zij coachwaardig waren bleek uit het feit dat Valence een beker won voor beste coach!

 • Zondag 12 mei werd in Almere het NK karate gehouden.

  Karateschool Kiyozumi was met 8 vechters aanwezig op dit grote toernooi. De jongste karateka’s keken hun ogen uit in deze enorme dojo.

  Na een lange zit in de auto moesten de vechters nog even geduld hebben voordat het toernooi begon.

  Boaz Sandifort stapte als eerste de mat op voor zijn eerste gevecht. Hij liet de kaas niet van zijn brood eten en liet mooie technieken zien. Helaas kreeg hij een flinke trap op zijn lever waarna hij winst moest inleveren. Timo Scholts trof dezelfde tegenstander en kreeg een flinke schop tegen zijn kaak. Boaz en Timo moesten zelfs nog tegen elkaar vechten, ze deden het super en lieten beide mooie technieken zien zoals ze tijdens de karatelessen ook doen! Boaz werd in deze poule derde, Timo werd tweede! Nurdhien Mohammed vocht gelijk een matchmaking, hij trof ook een pittige tegenstander Nurdhien werd tweede in zijn poule.

  Jens van Wenen kreeg het zwaar voor zijn kiezen. Hij moest 4 partijen de mat op en trof pittige tegenstanders. Hij liet ook de kaas niet van zijn brood eten en werd terecht derde. Samuel Verburg. De eerste tegenstander was iets te sterk voor hem maar de tweede kon hij aan en hij werd tweede!

  Isabel Lagraauw had de pittigste poule van het hele toernooi. Met maar liefst 11 dames van 45-55kg. Isabel kreeg na de yamé (stop) van de scheidsrechter nog een flinke klap op haar strottenhoofd en verloor helaas haar wedstrijd. Enola Humblet trof 2 tegenstanders en zij vocht met veel spirit. Ze moest flink aan de bak maar Enola werd terecht tweede in haar poule.

  Valance Bickel (Europees en wereldkampioen) vocht ook voor het Nederlands Kampioenschap, zij vocht gelijk een matchmaking en had het zwaar. Ze eindigde in gelijke stand waardoor ze twee minuten langer door moest vechten. Hierna maakte ze het haar tegenstander moeilijk door haar mooie technieken en werd eerste, dus Nederlands kampioen!

  Karateschool Kiyozumi kijkt terug op een geslaagde lange dag. Sensei André van Wezel is erg trots op zijn pupillen.

  De jeugd van karateschool Kiyozumi trainen elke maandag en woensdag om 18:30uur in obs JC van Gent. Lijkt het jou ook gaaf om eens te kijken hoe het er in een dojo aan toe gaat; kom dan eens kijken bij een van onze lessen. De oudere jeugd traint ook op maandag en woensdag vanaf 19:30uur. Ben je 12/13 jaar mag je met de oudere jeugd meetrainen. Ook hier is iedereen welkom om een keer mee te trainen!

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2019
Gerealiseerd door Wesoft Nederland