Nieuws

 • Middelharnis – Het is Valence Bickel gelukt. De 20-jarige uit De Heen mag zich sinds afgelopen zondag Wereldkampioen Kyokushin Karate noemen. Valence traint bij Karateschool Kiyozumi in Middelharnis waar zij veelvuldig wordt getraind door Andre van Wezel. Hij is tevens 1 van de bondscoaches van Nederland. Met nog 2 andere deelnemers reisden Andre en Valence afgelopen woensdag af naar Astana. Met de Nederlandse vlag gedrapeerd om haar schouders luisterde zij in Kazachstan vanaf de hoogste plaats van het erepodium toe hoe het Wilhelmus alleen voor haar werd gespeeld.

  Na twee keer het Nederlandse en het Europese Kampioenschap behaald te hebben, was de wereldtitel de eerstvolgende logische stap voor de Heense karateka. Dat wil uiteraard nog niet zeggen dat dat gegeven alleen voldoende is om te slagen, want de tegenstand was geducht.

  Een beetje geluk hoort er ook bij zoals Valence in haar eerste partij ervoer toen haar tegenstander niet op kwam dagen. Haar tweede partij daarentegen was een behoorlijke uitdaging. “Ik wist dat het een lastige zou worden,” blikt Bickel terug. “Het was een dame uit Kazachstan, dus van de thuisploeg en dat geeft altijd voordeel. Ik had haar in de voorbereiding gezien en wist dat het een pittige tegenstander zou worden. Dat voelde ik duidelijk tijdens de partij die ook nog verlengd werd. Ze was erg sterk en had goede trappen maar uiteindelijk heb ik het op conditie gewonnen.”

  Piece of cake

  In haar finalepartij kon Valence alle technieken laten zien die zij in huis had. “Een piece of cake,” volgens moeder Lia Vlietland, zelf ook zeer bedreven in de sport. “Dat klopt,” bevestigt Valence. “De tegenstander kwam vanaf het begin af aan niet aan bod en dat gaf mij juist extra zelfvertrouwen.”

  Ook al sloot Bickel de partij winnend af, uit je dak gaan, is er niet bij in de Kyokushin. “Je moet beheerst blijven en iedereen normaal en rustig ‘afgroeten’. Pas daarna mag je uitbundig zijn en ben ik dan ook in de armen van mijn coach gesprongen.”

  Amper een dag later kon zij hetzelfde doen bij haar vrienden en familie die haar, uiteraard geheel in het oranje gekleed, opwachtten op Schiphol.

  Rust nodig

  Na de intensieve trainingsperiode tot de Wereldkampioenschappen is het nu tijd om op adem te komen. “Mijn lichaam heeft rust nodig, zowel mentaal als fysiek. Tot februari neem ik die rust en dan hoop ik in die maand mijn titel van Nederlands Kampioen te prolongeren.”

  Ben jij een actieve sporter of wil je dat graag worden, heb je een voorliefde voor vechtsporten en beoefen je je sport het liefst binnen een gezellige en gedisciplineerde vereniging, dan is onze karateschool iets voor jou. Of je nu op zoek bent naar een vereniging om je conditie te verbeteren, jezelf wilt leren verdedigen, of deel wilt nemen aan toernooien, het kan allemaal. Iedereen is welkom. Voel je overigens niet te oud om aan karate te beginnen. Mits je beschikt over een redelijke basisconditie, past ook de oudere jongere prima in de groep. Ook onze dames binnen de vereniging zouden wel wat steun kunnen gebruiken. Er kan een, twee of drie maal per week worden getraind.

  Heb je interesse?…..Kom eens langs en kijk of train vrijblijvend een avondje mee.

   

 • Met grote trots kunnen wij u melden dat Valence Bickel vandaag de tweede plaats heeft behaald op het EK in Antwerpen! Na de minder leuke ervaring in Kazachstan hebben Valence en André goed ge-evalueert en met goede gesprekken en andere trainingsmethoden was Valance sterker dan ooit. Met grote gedrevenheid stapte ze de mat op. Het was een zwaar bezet tournooi dat over 2 dagen verdeeld was. De voorrondes op zaterdag en de halve finale en finale op zondag. Het niveau lag zeer hoog. Vanuit heel Europa werden de beste vechters gestuurd om te vechten voor de eerste plaats. Valence heeft karakter en doorzettingsvermogen getoond en moest uiteindelijk in de finale haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Bij Karateschool Kiyozumi zijn de leraren en ook de Senpai er op gespitst om ieder individu te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Voor mensen die wat meer zelfvertrouwen zouden kunnen gebruiken, gezonder willen leven of zich willen spitsen op wedstrijden er wordt op ieder niveau lesgeven en alles komt aan bod binnen de trainingen.  

  Afgelopen weekend hebben 5 vechters van de NKKO deelgenomen aan het eerste Europese Kampioenschap van de EFKO in Antwerpen. De winnaars van dit toernooi zouden geselecteerd worden voor het Wereld Kampioenschap dat 30 mei wordt gehouden in Japan Osaka.

  Het toernooi werd bezocht door alle Kyokushin organisaties in Europa en het deelnemersveld was dan ook waanzinnig sterk.

  De organisatie was in handen van de ons welbekende en gerespecteerde Shihan Koen Spitaels.

  Het toernooi was geweldig georganiseerd, van de ontvangst tot aan de sayonara party toe. Er waren belangrijke gasten die met elkaar mooie en goede gesprekken hebben gevoerd. De basis voor een nog hechtere samenwerking in de toekomst is hier zeker gelegd.

  Het Nederlands team bestond ook uit drie scheidsrechters welke vele partijen op de mat hun bijdrage hebben geleverd.

  Maar het gaat natuurlijk om de vijf vechters. Onder leiding van onze bondscoach Andre van Wezel streden ze om het hoogst haalbare. Alle vechters zijn tot het uiterste gegaan, Bart Overkamp, Dijay Stok, Jennifer van der Meijden en Jan Horn hebben uitstekend gepresteerd maar helaas verloren in de eerste ronde.

  Valence Bickel heeft haar reputatie waargemaakt na een zeer zware eerste ronde met twee verlengingen, won ze uiteindelijk overtuigend op beslissing van de scheidsrechters. De tweede ronde won ze op ippon, waarbij ze liet zien te allen tijde het overzicht te behouden en gedecideerd de kansen te nemen. Door de halve finale ook weer te winnen vocht ze uiteindelijk de finale op zondag.

  In de finale bleek uiteindelijk dat haar tegenstander in de eerste verlenging te sterk en is Valence zeer verdiend tweede geworden. Super.

  Het was fijn te zien dat een aantal leden van de NKKO en sportschoolhouders als supporter aanwezig waren en het team de steun gaven die ze verdienden.

  Nu weer vol aan de bak voor het volgende toernooi: het EK van de KWF in Sieradz Polen op 18 mei.

   

 • Papendal 04-01-2020

  Overig | 5 januari, 2020

  Kiyozumi begint het jaar sportief. Vandaag stond de centrale training op het programma. Deze training bestaat uit 1 uur techniek training, 1 uur kata training en 1,5 uur gevechtstraining. Om in aanmerking te komen voor het examen voor 1ste Kyu (bruineband streep) en hoger moet je minimaal 5 maal, liever meer, actief deelnemen aan alle drie deze trainingen. Dit examen wordt afgenomen tijdens het internationaal zomerkamp op Papendal. Een onafhankelijke Europeese examen commissie neemt daar de examens af. Vandaag reisden Hans Smit, André van Wezel, Lia VlietlandAngela Koole, José Horstman, Valence BickelBoudein Bickel en Jannie Rossen-Smit af naar Papendal om volle bak te trainen. Andre van Wezel in zijn functie als bondscoach verzorgde samen met sensei Dominic Monasso de gevechts/selectie training. Moe maar voldaan keren we weer terug naar ons mooie eiland. Morgenavond weer lekker trainen! Osu!! 

  www.kiyozumi.nl

 • Vandaag hebben we het jaar 2020 officieel ingeluid met leden en gasten van Kiyozumi! Tijdens de Szeeza werden de leerlingen door Sensei Hans, Sensei Lia en Sensei André getrakteerd op een confetti douche. Vervolgens gingen we twee aan twee naar dé “Kiyozumi” berg. Na een gevarieerde training waarin Kihon centraal stond was er uiteraard ook nog een gedeelte waarin de stamina uitgedaagd werd. Moe maar voldaan gingen we weer 2 aan twee naar de karate school waar Cinderella klaarstond met heerlijk verse soep (door Sensei André gemaakt) met broodjes. En uiteraard wat drinken om de dorst te lessen. Vanaf maandag startten we weer met de reguliere lessen! Wees welkom op maandag en woensdag kinderen tot 13 jaar van 18:30 uur tot 19:30 uur. Iedereen boven de 13 van 19:30-21:00 uur. Op vrijdag avond hebben we een specifieke gevechtstraining olv Sensei André voor wedstrijdvechters en mensen die extra aan hun conditie en reflexen willen werken. Kinderen tot 13 jaar trainen van 18:30 uur tot 19:30 uur, iedereen boven de 13 traint van 19:30-20:30 uur. Karate is niet alleen goed voor je lichaam maar ook zeker voor het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Respect naar elkaar staat hoog in het vaandel, we zijn een sociale school waar je als beginner maar ook als wedstrijdvechter begeleidt en gemotiveerd wordt om het uiterste uit jezelf te halen.

 • fijne feestdagen

  Overig | 23 december, 2019
 • Met veel genoegen dankt het bestuur van Karateschool Kiyozumi langs deze weg de volgende sponsoren en personen die het Open Dutch Kyokushin JuniorsTournament 2019 hebben mogelijk gemaakt. Dankzij uw bijdrage en inzet is het een bijzonder geslaagd tournooi geworden.

  De sponsoren:

  Autobedrijf Jan van Dijk

  Dolk Finance

  EMO

  Gemeente Goeree-Overflakkee

  Kitvoegen.nl

  Solaes Brouwerij

  Sponsoren tatami nr. 2

  ’t Hart Onderhoudsdienst

  Van Der Waal Engineering

  Personen:

  NKKO medisch team

  NKKO wedstrijdcommissie

  Ouders van junioren karateka Karateschool Kiyozumi

  Publiek

  Recreatiecentrum De Staver personeel

  Rick van der Vegt (FrameWave)

  Scheidsrechterskorps NKKO en diverse andereKyokushin bonden

  Vrienden van Karateschool Kiyozumi

  Vrijwilligers Karateschool Kiyozumi

 • Het Open Dutch Juniors Kyokushin Tournament, voor de 8ste keer georganiseerd door Karateschool Kiyozumi in Recreatiecentrum De Staver, is ontzettend succesvol verlopen. Ruim 230 vechters deden mee aan dit grote tournooi. Nog eens 50 deelnemers deden mee aan het kata tournooi voorafgaand aan het kumite deel (vechten). Met ruim 40 vrijwilligers die de hele dag keihard gewerkthebben om alles in goede banen te leiden is weer een fantastische dag ontstaan. Zonder de sponsoren AUTOBEDRIJF JAN VAN DIJK, DOLK FINANCE, VAN DER WAAL ENGINEERING, BROUWERIJ SOLAES, KITVOEGEN.NLEMO A HES INTERNATIONAL COMPANY en ’T HART ONDERHOUDSDIENST had dit tournooi niet georganiseerd kunnen worden. 

  Drie nieuwe tatami’s
  Dit jaar werd voor het eerst gevochten op de eigen tatami’s (wedstrijdmatten) van Kiyozumi. Dit was heel bijzonder en ook prettig voor de deelnemers. Deze matten zijn volledig betaald via crowd funding en diverse sponsoren! Elke mat had een eigen banner met hierop alle sponsoren vermeld. De Gemeente Goeree-Overflakkee heeft hierbij tatami nr. 3 volledig gesponsord. Speciaal hiervoor kwam de wethouder van Sport & Recreatie, de heer Bruggeman, naar het tournooi om een toespraak te houden. Organisatoren André van Wezel en Marinus Smit hielden gezamenlijk de openingstoespraak. Er werd benadrukt dat wij als organiserende school heel blijwaren de heer Bruggeman te mogen begroeten. Hij benadrukte in zijn speech hoe trots hij was dat er op Goeree-Overflakkee door Karateschool Kiyozumi een Nederlands kampioenschap werd georganiseerd waaraan ook deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, Polen, Israël en België meededen. Na het maken van een spectaculaire groepsfoto ging het tournooi van start. 

  Kata

  Kata is een belangrijk onderdeel binnen het Kyokushin karate. Een goed karateka beheerst zowel kumite als kata, dit gaat hand in hand. Kata is een schijngevecht waarin techniek en balans nauw op elkaar zijn afgestemd, evenals bij kumite. Bij iedere graad die je behaalt moet je laten zien dat je de kata die bij jouw graad hoort perfect kunt lopen. Stipt om half tienstartte het kata tournooi op drie matten. Dit verliep zeer vlot en de kata’s werden keurig gelopen. Jens en Enola liepen voor Karateschool Kiyozumi mee in het kata tournooi. Beiden deden hun uiterste best, het niveau was hoog. Enola haaldeniet voldoende punten om naar de finaleronde te mogen. Desalniettemin een bijzonder mooie ervaring om met vele ogen op je gericht een kata te lopen. Een uitdaging om je opperste concentratie te laten zien en perfect kata te lopen. Jens mocht wel door naar de finaleronde en werd 4de in zijn poule. Chapeau Jens en Enola!

  Kumite

  Voor het kumite tournooi hebben Timo, Jens, Boaz, Otis, Thalien, Hannah en Isabel meegedaan, gecoacht door Andre van Wezel, regerend Europees kampioen Valence Bickel enBoudein Bickel.

  Otis en Isabel troffen beiden een sterkere tegenstander waardoor zij buiten de finaleplaatsen vielen. Boaz en Jenswonnen hun eerste partij maar troffen in de daaropvolgende partij hun meerdere waardoor zij beiden ook buiten de finaleplaatsen vielen. Desalniettemin een zeer goede prestatie van deze kanjers!

  Timo behaalde de tweede plaats in zijn poule.

  Hannah en Thalien behaalden beiden de derde plaats in hun poule.

  Alle vechters, beker of geen beker, hebben weer een overwinning op zichzelf behaald. Ga er maar aan staan als kind, een volle zaal publiek, een sterke vechter tegenover je en alles uit de kast halen wat je in je hebt. De trainingen ernaar toe en alles er omheen maakt je al een winnaar op het moment dat je de mat opstapt. 

  Kiyozumi leverde voor dit tournooi drie hoofdscheidsrechters, Hans Smit, Lia Vlietland en Iman Peeman. Als hoekscheidsrechters traden Angela Koole, John Slort en Jannie Rossen-Smit aan. Hans was deze dag tevens manager mat nr. 3, wat inhoudt dat hij verantwoordelijk was voor het goed verlopen van de wedstrijden en de indeling van de scheidsrechters op die mat.

  Wij kijken terug op een wederom goed geslaagd tournooi. Tevens kijken wij er naar uit om dit tournooi volgend jaar op 14 november weer te organiseren. Wil je ook bij deze geweldige karateschool trainen? Je traint de eerste 2 weken gratis mee! Kom vrijblijvend langs op maandag of woensdag van 18:30-19:30 uur in de J.C van Gentschool aan de Molenlaan 26 in Sommelsdijk. Of kijk op onze website www.kiyozumi.nl

 • Karateschool Kiyozumi wil graag de sponsoren van het Open Dutch Junior Tournament
  Youth 8-20 years 2019 bedanken.
  Zonder deze ondernemers geen toernooi.

  ‘t Hart onderhoudsdienst

  Dolk Finance

  Van Der Waal Engineering

  Autobedrijf Jan van Dijk

  Sa sport Middelharnis

  Bedankt Osu namens de leden, vrienden en het bestuur van karateschool KIYOZUMI

 • Op zaterdag 9 november er een delegatie van Karateschool Kiyozumi afgereisd naar Rosmalen om deel te nemen aan het Kankei kampioenschap georganiseerd door Sensei Jet van Tomoe Dojo.

  Vanuit verschillende scholen is er al een aantal jaren het initiatief om een laagdrempelig onderling tournooi te organiseren voor leerlingen die geen of weinig wedstrijdervaring hebben. Dit om wedstrijdervaring op te doen, zelfvertrouwen te vergroten en stapsgewijs te leren omgaan met de spanning rondom de wedstrijden. Ook het sociaal aspect rondom de wedstrijden speelt een grote rol. Een vriendschappelijke knuffel en even samen spelen na een gevochten wedstrijd is heel normaal en gebruikelijk. 

  Jens, Boaz, Timo, Wessel, Daniël, Thalien, Hannah en Mainadeden hier aan mee.

  Sensei Andre en senpai Luuk, vader en zoon, waren de coaches. Sensei Hans,  senpai Angela en senpai Jannie traden deze dag op als scheidsrechter. 

  Iedereen werd in een poule naar leeftijd en ervaring geplaatst en iedereen heeft naar zijn of haar niveau gevochten en zijn of haar eigen grenzen verlegd. 

  Hannah, Thalien, Jens, Boaz en Timo behaalden de eerste plaats.

  Wessel behaalde de tweede plaats.

  Daniël en Maina behaalden de derde plaats.

  Een super prestatie van allemaal. Hiervandaan kunnen we weer verder gaan trainen naar volgende tournooiën.

  Wij zijn als school erg trots dat wij mede-initiatiefnemers zijn aan dit tournooi waar kinderen hun eersten schreden op het wedstrijdveld kunnen zetten. Het zou zomaar kunnen dat de toekomstig wereldkampioen vandaag op de mat heeft gestaan. Onze regerend wereldkampioen Valence Bickel is ook op een dergelijk tournooi begonnen.

  Karateschool Kiyozumi is een sociale vereniging waar je van jong tot oud kunt trainen. Zowel als wedstrijdvechter als recreant. Er heerst een grote onderlinge saamhorigheid en ondanks de hiërarchie die inherent is aan karate ook een ongekende gelijkwaardigheid.

  Heb je interesse in karate, wil je aan je zelfvertrouwen en conditie werken? Kom dan zeker eens een keer bij ons lang. De eerste twee weken train je gratis mee! Voor info zie www.kiyozumi.nl of check onze Facebook paginaKarateschool Kiyozumi.

 • Op 25 en 26 oktober j.l. is in Porto, Portugal, het Europees Kampioenschap Kyokushin karate van de Kyokushin World Federation gehouden. De Nederlandse delegatie bestond uit acht vechters. Van Karateschool Kiyozumi waren onder meer afgereisd de Nederlandse bondscoach Andre van Wezel, wereld- en Europees kampioen Valence Bickel, hoofdscheidsrechter Hans Smit en hoekscheidsrechter Lia Vlietland.

  De beide dagen werd er hard en veel gevochten in de diverse jeugd-, junior-, senior- en Master Man (+35 jaar) poules en aan het eind van de zaterdag had het Nederlandse team vier Europese titels veroverd, twee tweede plaatsen en een derde plaats. Valence Bickel prolongeerde na een aantal zwaar bevochten partijen haar Europese titel bij de dames tot 60 kg. In december zal zij haar wereldtitel verdedigen in Kazachstan.

  De jeugd van karateschool Kiyozumi trainen elke maandag en woensdag om 18:30uur in obs JC van Gent. Lijkt het jou ook gaaf om eens te kijken hoe het er in een dojo aan toe gaat; kom dan eens kijken bij een van onze lessen. De oudere jeugd traint ook op maandag en woensdag vanaf 19:30 uur. Ben je 12/13 jaar mag je met de oudere jeugd meetrainen. Ook hier is iedereen welkom om een keer mee te trainen!

  https://www.facebook.com/Karateschool.Kiyozumi/
 • Sportschool Yin Yang 40+ karatekamp te Soerendonk.

  In het weekend van 11-12 en 13 October 2019 werd door Sportschool Yin Yang het tweede 40+ karateweekend in Soerendonck gehouden. Met zo’n 40 karateka’s uit Nederland en Duitsland begonnen we om 20.00 uur aan de eerste training. De eerste training was een warming-up gevolgd door  Kihon, Shihan van Kessel had weer een interessante combinatie van stoten en trappen bedacht, ook de Sensei’s Lia,Jeroen en Jan-Mark lieten zich niet onbetuigd en wisten ons tot het uiterste te laten gaan. De tweede training was Haccen, niemand wist wat het was, maar Shihan van Kessel vertelde ons dat dit jeugdsentiment was. Hij en zijn broers waren er achter gekomen dat je de plaatselijke weekkrant kan oprollen en gebruiken om elkaar daarmee proberen te slaan. Na zo’n 30 minuten sparren begon het Haccen, een training met een hoge fun factor. Maar het begrip uiterste werd weer eer aangedaan, de kranten werden stukgeslagen op iedereen die er rond liep. Daarna natuurlijk met z’n allen de vloer opgeruimd en afgesloten.

  De speciale nachttraining was een zoektocht door het gebouw en bij spel 2 over het campingterrein, de bedoeling was om aan de hand van een aanwijzing een object of persoon te zoeken en dit/deze te fotograferen. Uiteindelijk werd door het aantal aanwijzingen die iedere groep had gebruikt, de uitslag bekend! Bedankt Senpai Anja Vercoelen voor de leuke ontspannende zoektocht!

  De nachttraining had ook het sociale karakter wat Shihan van Kessel als rode draad door het progamma laat lopen. Een wandeltocht in drie groepen met onderweg zowel behendigheid opdrachten alsook kracht oefeningen.

  De zaterdag begon na het ontbijt met een Kihon training gevolgd door een Kata training, waarbij de groep werd gesplitst en iedereen op zijn eigen niveau zijn kata’s kon verbeteren.

  Na de lunch zijn we met verschillende auto’s naar de sporthal gegaan, in de turnhal van turnvereniging Turnlust kregen we eerst een warming-up van twee turnsters daarna van de personal trainer een push-up workout op muziek van “Bring Sally Up” er leek geen einde aan te komen! Daarna was er de mogelijkheid om onder begeleiding alle turntoestellen te gaan proberen.

  De zaal werd gevuld met gelach, verbazing  en veel spirit toen iedereen probeerde om salto’s te maken of de brug met ongelijke liggers te testen, kortom heel veel plezier.

  Na de turnhal zijn we weer met de auto”s vertrokken naar de Dojo in Budel voor een uur Kumite training van Sensei Leslie en Sensei Jeroen. Spirit en onvoorwaardelijke inzet waren hier de kernwoorden.

  Na deze pittige training vertrokken we terug naar de sporthal voor een bezoek aan het zwembad.

  Allemaal gepositioneerd rond een zwembad hebben we een kihon training gehad van Shihan van Kessel. Tegelijk werd er een stormbaan en een glijbaan in het grote zwembad geplaatst. Na de Kihon konden we ons 45 minuten uitleven op deze stormbaan. Een leuke ontspannen afsluiting van een aantal pittige trainingen vandaag.

  Daarna terug naar de camping om ons voor te bereidden op de BBQ. En natuurlijk de 70’s / 80’s party! De barbecue was top, natuurlijk veel te veel te eten voor iedereen maar de sfeer zat er goed  in, de BBQ ging geruisloos over in een feest in het restaurant  onder begeleiding van een disjockey. Er was daar een familiefeest gaande, maar het was geen probleem dat we ons in het dansfeest mengde! Uiteindelijk veel te laat naar bed!

  De zondag begon met een training op muziek voor het ontbijt, gegeven door Senpai Elion, een heerlijk begin van de dag.

  Na het ontbijt zijn we vertrokken naar Weert voor een training in een oud openlucht theater. Shihan van Kessel vertelde dat hier één van de eerste festivals in Nederland zijn gehouden.

  Deze zeer karakteristieke locatie zorgde voor de beste spirit van het weekend. De Shihan en Sensei’s op een soort van podium en alle karateka’s trapsgewijs omhoog. De Kihon was superzwaar Sensei Jeroen leerde ons dat je een Kata gerust op 50cm2 kan lopen, dit was een echte uitdaging. Na deze motiverende training hebben we ons weekend afgesloten, gezamenlijk een drankje gedronken in het dichtstbijzijnde restaurant. Moe maar voldaan en super gemotiveerd om de nieuwe trainingen te gaan gebruiken zijn we weer terug gegaan naar de camping.

  Iedereen zijn spullen weer ingepakt en voor de afsluiting kreeg Ans Brands de wisseltrofee uitgereikt voor haar inzet gedurende het karatekamp.

  Shihan van Kessel sloot het weekend af met een serie stoten en trappen, zoals gebruikelijk. En nodigde ons weer uit voor volgend jaar. Op 9/10/11 oktober 2020 is dan het volgende 40+ kamp in Soerendonk. Ik hoop dat we dan naast Sensei Lia en Boudain en mijzelf namens Kiyozumi met een grotere groep kunnen gaan! Osu!

  Senpai John Slort

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2019
Gerealiseerd door Wesoft Nederland