Nieuws

 • Middelharnis – Het is Valence Bickel gelukt. De 20-jarige uit De Heen mag zich sinds afgelopen zondag Wereldkampioen Kyokushin Karate noemen. Valence traint bij Karateschool Kiyozumi in Middelharnis waar zij veelvuldig wordt getraind door Andre van Wezel. Hij is tevens 1 van de bondscoaches van Nederland. Met nog 2 andere deelnemers reisden Andre en Valence afgelopen woensdag af naar Astana. Met de Nederlandse vlag gedrapeerd om haar schouders luisterde zij in Kazachstan vanaf de hoogste plaats van het erepodium toe hoe het Wilhelmus alleen voor haar werd gespeeld.

  Na twee keer het Nederlandse en het Europese Kampioenschap behaald te hebben, was de wereldtitel de eerstvolgende logische stap voor de Heense karateka. Dat wil uiteraard nog niet zeggen dat dat gegeven alleen voldoende is om te slagen, want de tegenstand was geducht.

  Een beetje geluk hoort er ook bij zoals Valence in haar eerste partij ervoer toen haar tegenstander niet op kwam dagen. Haar tweede partij daarentegen was een behoorlijke uitdaging. “Ik wist dat het een lastige zou worden,” blikt Bickel terug. “Het was een dame uit Kazachstan, dus van de thuisploeg en dat geeft altijd voordeel. Ik had haar in de voorbereiding gezien en wist dat het een pittige tegenstander zou worden. Dat voelde ik duidelijk tijdens de partij die ook nog verlengd werd. Ze was erg sterk en had goede trappen maar uiteindelijk heb ik het op conditie gewonnen.”

  Piece of cake

  In haar finalepartij kon Valence alle technieken laten zien die zij in huis had. “Een piece of cake,” volgens moeder Lia Vlietland, zelf ook zeer bedreven in de sport. “Dat klopt,” bevestigt Valence. “De tegenstander kwam vanaf het begin af aan niet aan bod en dat gaf mij juist extra zelfvertrouwen.”

  Ook al sloot Bickel de partij winnend af, uit je dak gaan, is er niet bij in de Kyokushin. “Je moet beheerst blijven en iedereen normaal en rustig ‘afgroeten’. Pas daarna mag je uitbundig zijn en ben ik dan ook in de armen van mijn coach gesprongen.”

  Amper een dag later kon zij hetzelfde doen bij haar vrienden en familie die haar, uiteraard geheel in het oranje gekleed, opwachtten op Schiphol.

  Rust nodig

  Na de intensieve trainingsperiode tot de Wereldkampioenschappen is het nu tijd om op adem te komen. “Mijn lichaam heeft rust nodig, zowel mentaal als fysiek. Tot februari neem ik die rust en dan hoop ik in die maand mijn titel van Nederlands Kampioen te prolongeren.”

  Ben jij een actieve sporter of wil je dat graag worden, heb je een voorliefde voor vechtsporten en beoefen je je sport het liefst binnen een gezellige en gedisciplineerde vereniging, dan is onze karateschool iets voor jou. Of je nu op zoek bent naar een vereniging om je conditie te verbeteren, jezelf wilt leren verdedigen, of deel wilt nemen aan toernooien, het kan allemaal. Iedereen is welkom. Voel je overigens niet te oud om aan karate te beginnen. Mits je beschikt over een redelijke basisconditie, past ook de oudere jongere prima in de groep. Ook onze dames binnen de vereniging zouden wel wat steun kunnen gebruiken. Er kan een, twee of drie maal per week worden getraind.

  Heb je interesse?…..Kom eens langs en kijk of train vrijblijvend een avondje mee.

   

 • Op zaterdag 9 november er een delegatie van Karateschool Kiyozumi afgereisd naar Rosmalen om deel te nemen aan het Kankei kampioenschap georganiseerd door Sensei Jet van Tomoe Dojo.

  Vanuit verschillende scholen is er al een aantal jaren het initiatief om een laagdrempelig onderling tournooi te organiseren voor leerlingen die geen of weinig wedstrijdervaring hebben. Dit om wedstrijdervaring op te doen, zelfvertrouwen te vergroten en stapsgewijs te leren omgaan met de spanning rondom de wedstrijden. Ook het sociaal aspect rondom de wedstrijden speelt een grote rol. Een vriendschappelijke knuffel en even samen spelen na een gevochten wedstrijd is heel normaal en gebruikelijk. 

  Jens, Boaz, Timo, Wessel, Daniël, Thalien, Hannah en Mainadeden hier aan mee.

  Sensei Andre en senpai Luuk, vader en zoon, waren de coaches. Sensei Hans,  senpai Angela en senpai Jannie traden deze dag op als scheidsrechter. 

  Iedereen werd in een poule naar leeftijd en ervaring geplaatst en iedereen heeft naar zijn of haar niveau gevochten en zijn of haar eigen grenzen verlegd. 

  Hannah, Thalien, Jens, Boaz en Timo behaalden de eerste plaats.

  Wessel behaalde de tweede plaats.

  Daniël en Maina behaalden de derde plaats.

  Een super prestatie van allemaal. Hiervandaan kunnen we weer verder gaan trainen naar volgende tournooiën.

  Wij zijn als school erg trots dat wij mede-initiatiefnemers zijn aan dit tournooi waar kinderen hun eersten schreden op het wedstrijdveld kunnen zetten. Het zou zomaar kunnen dat de toekomstig wereldkampioen vandaag op de mat heeft gestaan. Onze regerend wereldkampioen Valence Bickel is ook op een dergelijk tournooi begonnen.

  Karateschool Kiyozumi is een sociale vereniging waar je van jong tot oud kunt trainen. Zowel als wedstrijdvechter als recreant. Er heerst een grote onderlinge saamhorigheid en ondanks de hiërarchie die inherent is aan karate ook een ongekende gelijkwaardigheid.

  Heb je interesse in karate, wil je aan je zelfvertrouwen en conditie werken? Kom dan zeker eens een keer bij ons lang. De eerste twee weken train je gratis mee! Voor info zie www.kiyozumi.nl of check onze Facebook paginaKarateschool Kiyozumi.

 • Op 25 en 26 oktober j.l. is in Porto, Portugal, het Europees Kampioenschap Kyokushin karate van de Kyokushin World Federation gehouden. De Nederlandse delegatie bestond uit acht vechters. Van Karateschool Kiyozumi waren onder meer afgereisd de Nederlandse bondscoach Andre van Wezel, wereld- en Europees kampioen Valence Bickel, hoofdscheidsrechter Hans Smit en hoekscheidsrechter Lia Vlietland.

  De beide dagen werd er hard en veel gevochten in de diverse jeugd-, junior-, senior- en Master Man (+35 jaar) poules en aan het eind van de zaterdag had het Nederlandse team vier Europese titels veroverd, twee tweede plaatsen en een derde plaats. Valence Bickel prolongeerde na een aantal zwaar bevochten partijen haar Europese titel bij de dames tot 60 kg. In december zal zij haar wereldtitel verdedigen in Kazachstan.

  De jeugd van karateschool Kiyozumi trainen elke maandag en woensdag om 18:30uur in obs JC van Gent. Lijkt het jou ook gaaf om eens te kijken hoe het er in een dojo aan toe gaat; kom dan eens kijken bij een van onze lessen. De oudere jeugd traint ook op maandag en woensdag vanaf 19:30 uur. Ben je 12/13 jaar mag je met de oudere jeugd meetrainen. Ook hier is iedereen welkom om een keer mee te trainen!

  https://www.facebook.com/Karateschool.Kiyozumi/
 • Sportschool Yin Yang 40+ karatekamp te Soerendonk.

  In het weekend van 11-12 en 13 October 2019 werd door Sportschool Yin Yang het tweede 40+ karateweekend in Soerendonck gehouden. Met zo’n 40 karateka’s uit Nederland en Duitsland begonnen we om 20.00 uur aan de eerste training. De eerste training was een warming-up gevolgd door  Kihon, Shihan van Kessel had weer een interessante combinatie van stoten en trappen bedacht, ook de Sensei’s Lia,Jeroen en Jan-Mark lieten zich niet onbetuigd en wisten ons tot het uiterste te laten gaan. De tweede training was Haccen, niemand wist wat het was, maar Shihan van Kessel vertelde ons dat dit jeugdsentiment was. Hij en zijn broers waren er achter gekomen dat je de plaatselijke weekkrant kan oprollen en gebruiken om elkaar daarmee proberen te slaan. Na zo’n 30 minuten sparren begon het Haccen, een training met een hoge fun factor. Maar het begrip uiterste werd weer eer aangedaan, de kranten werden stukgeslagen op iedereen die er rond liep. Daarna natuurlijk met z’n allen de vloer opgeruimd en afgesloten.

  De speciale nachttraining was een zoektocht door het gebouw en bij spel 2 over het campingterrein, de bedoeling was om aan de hand van een aanwijzing een object of persoon te zoeken en dit/deze te fotograferen. Uiteindelijk werd door het aantal aanwijzingen die iedere groep had gebruikt, de uitslag bekend! Bedankt Senpai Anja Vercoelen voor de leuke ontspannende zoektocht!

  De nachttraining had ook het sociale karakter wat Shihan van Kessel als rode draad door het progamma laat lopen. Een wandeltocht in drie groepen met onderweg zowel behendigheid opdrachten alsook kracht oefeningen.

  De zaterdag begon na het ontbijt met een Kihon training gevolgd door een Kata training, waarbij de groep werd gesplitst en iedereen op zijn eigen niveau zijn kata’s kon verbeteren.

  Na de lunch zijn we met verschillende auto’s naar de sporthal gegaan, in de turnhal van turnvereniging Turnlust kregen we eerst een warming-up van twee turnsters daarna van de personal trainer een push-up workout op muziek van “Bring Sally Up” er leek geen einde aan te komen! Daarna was er de mogelijkheid om onder begeleiding alle turntoestellen te gaan proberen.

  De zaal werd gevuld met gelach, verbazing  en veel spirit toen iedereen probeerde om salto’s te maken of de brug met ongelijke liggers te testen, kortom heel veel plezier.

  Na de turnhal zijn we weer met de auto”s vertrokken naar de Dojo in Budel voor een uur Kumite training van Sensei Leslie en Sensei Jeroen. Spirit en onvoorwaardelijke inzet waren hier de kernwoorden.

  Na deze pittige training vertrokken we terug naar de sporthal voor een bezoek aan het zwembad.

  Allemaal gepositioneerd rond een zwembad hebben we een kihon training gehad van Shihan van Kessel. Tegelijk werd er een stormbaan en een glijbaan in het grote zwembad geplaatst. Na de Kihon konden we ons 45 minuten uitleven op deze stormbaan. Een leuke ontspannen afsluiting van een aantal pittige trainingen vandaag.

  Daarna terug naar de camping om ons voor te bereidden op de BBQ. En natuurlijk de 70’s / 80’s party! De barbecue was top, natuurlijk veel te veel te eten voor iedereen maar de sfeer zat er goed  in, de BBQ ging geruisloos over in een feest in het restaurant  onder begeleiding van een disjockey. Er was daar een familiefeest gaande, maar het was geen probleem dat we ons in het dansfeest mengde! Uiteindelijk veel te laat naar bed!

  De zondag begon met een training op muziek voor het ontbijt, gegeven door Senpai Elion, een heerlijk begin van de dag.

  Na het ontbijt zijn we vertrokken naar Weert voor een training in een oud openlucht theater. Shihan van Kessel vertelde dat hier één van de eerste festivals in Nederland zijn gehouden.

  Deze zeer karakteristieke locatie zorgde voor de beste spirit van het weekend. De Shihan en Sensei’s op een soort van podium en alle karateka’s trapsgewijs omhoog. De Kihon was superzwaar Sensei Jeroen leerde ons dat je een Kata gerust op 50cm2 kan lopen, dit was een echte uitdaging. Na deze motiverende training hebben we ons weekend afgesloten, gezamenlijk een drankje gedronken in het dichtstbijzijnde restaurant. Moe maar voldaan en super gemotiveerd om de nieuwe trainingen te gaan gebruiken zijn we weer terug gegaan naar de camping.

  Iedereen zijn spullen weer ingepakt en voor de afsluiting kreeg Ans Brands de wisseltrofee uitgereikt voor haar inzet gedurende het karatekamp.

  Shihan van Kessel sloot het weekend af met een serie stoten en trappen, zoals gebruikelijk. En nodigde ons weer uit voor volgend jaar. Op 9/10/11 oktober 2020 is dan het volgende 40+ kamp in Soerendonk. Ik hoop dat we dan naast Sensei Lia en Boudain en mijzelf namens Kiyozumi met een grotere groep kunnen gaan! Osu!

  Senpai John Slort

 • De Vestingtraining 2019.

  Overig | 28 september, 2019

  Wat was het een ontzettend toffe dag gisteren! De Vestingtraining 2019.

  Team kiyozumi was aanwezig met 10 man

  Sensei Mike, Dominic en Senpai Bart en natuurlijk alle andere leden van Mu-Chin Groenlo super bedankt voor en toffe dag. En de gastvrijheid. 

  #kyokushin #karate #Groenlo

  Kyokushin Karate KWF, The Netherlands – NKKO

 • Dit jaar het voor de 52e keer georganiseerde legendarische zomerkamp op Nationaal Sportcentrum Papendal. Georganiseerd door de Kyokushin World Federation.

  HET kamp waar men examen kan doen voor officiele  graden vanaf 1e kyu ( bruine band met streep) tm Dan graden (zwarte band) onder toezien oog van de examencommissie geassisteerd door de Internacionale commissie olv Shinan Pineiro uit Spanje.

  Elk jaar is  Karateschool Kiyozumi aanwezig op dit zomerkamp. Dit jaar met volledig kader van Hans Smit en Rinus Smit; aanwezig als instructeur en tevens  Andre van Wezel; aanwezig als instructeur en tevens in zijn functie bondscoach.

  Valence Bickel en Jose Horstman waren mee om examen te doen voor respectievelijk 1e Kyu en 1e Dan. Verder nog van Kiyozumi aanwezig: Lia Vlietland (inmiddels eigen school gestart in Steenbergen, Angela Koole, assistent bij de jeugdlessen, na 11 jaar weer terug op zomerkamp Jannie Rossen en Boudijn Bickel, onze  kersverse bruine band.

  Het drukke programma omvatte dit jaar veel nadruk op Kumite en techniek. Door de vele uren training alsnog heel vermoeiend.

  Ook de jeugd van de Nederlandse scholen kwamen op zaterdag een dagje meetrainen. De jeugd dag, georganiseerd door Lia Vlietland, was een groot succes: meer dan 130 jeugdleden werden met diverse trainingen en spelen (waaronder een rodeo stier) vermaakt.

  Tijdens het marathon examen van maar liefst  4 uur! Werd heel de kihon syllabus doorgenomen.

  Valence kwam naar buiten met een goed gevoel, de vele uren voorbereiding werden beloond.

  Ook Jose had zich terdege voorbereid, maar had toch een minder gevoel over het technisch gedeelte. Dan maar proberen te compenseren tijdens het examen vechten.

  Valence draaide haar rondjes met ongekende souplesse, veelal grotere tegenstanders werden op hun nummer gezet door de  KWF wereldkampioene.

  Jose vocht als een leeuw en kreeg menig selectie lid tegenover zich. Er werd hard gevochten, respect wederzijds.

  Dan ’s middags de diploma uitreiking, heel veel kandidaten waren gezakt voor hun examen. De examencommissie was heel streng geweest met betrekking tot het technisch gedeelte. Ook Jose zat helaas bij deze groep.

  Valence is wel geslaagd en mocht haar 1e Kyu certificaat in ontvangst nemen.

  We kunnen terugkijken op een heel gezellig en leerzaam kamp. 2020 wordt opnieuw het zomerkamp georganiseerd, Kiyozumi gaat zeker weer aanwezig zijn. Jose laat zich niet kennen en gaan  herexamen doen voor 1e Dan tezamen met Valence.

 • Examen volwassen

  Overig | 1 juli, 2019

  Wat heeft iedereen er hard voor gewerkt tijdens de voorbereiding!

  Wat een goed examen is het geweest! Het leek wel of iedereen boven zichzelf uitsteeg.

  Maar liefst 7 examen kandidaten van blauwe band tot en met bruine band. Hiernaast was bijna het volledige kader aanwezig om de kandidaten te ondersteunen.

  Sensei Hans nam het technisch gedeelte van het examen af. Met een afvalsysteem, zodat de hogere examens meer moesten laten zien dan de beginners, werd puntsgewijs de Kihon beoordeeld.

  Ieder moest een kata lopen voor zijn/haar komende graad. Dit verliep vlot en strak.

  Hierna was het breken aan de beurt. Dit onderdeel is vaak onderschat en eindigt dan in een reeks van blessures aan knokkels en tenen.Er werd gebroken met tsuki en mae geri.  Alle planken braken in één keer, een unicum.

  De Kumite, oftewel het vechten. iedereen moest hetzelfde aantal partijen draaien. De hogere examens kregen de Dan graden tegenover zich en hadden dus relatief zware partijen. Er werd pittig gestreden maar uiteraard ook fair. Zonder ongelukken bereikte met de eindstreep.

  Als Karateschool zijn wij heel blij dat niet alleen het ledental gegroeid is maar zeker ook op de grotere aanwezigheid tijdens de lessen. Dit zorgt voor  goede sfeer, minder blessures en een gemiddeld  hoger niveau.

 • Jeugd examen

  Overig | 1 juli, 2019

  Maar liefst 24 jeugdleden hadden zich aangemeld om 1 juli op te gaan voor hun volgende graad.

  De spanning was in de kleedkamer al goed te merken.

  Een examen is altijd spannend zeker voor degenen die voor het eerst hieraan deel gingen nemen, maar zeker ook voor de hogere graden. Drie jeugdleden gingen op voor het  hoogste examen van de groep, 6e kyu (gele band).

  Nadat  iedereen in de kleedkamer succes was gewenst door Sensei André, Sensei Hans en Sensei Rinus kon men naar de Dojo, waar de les begon.  Ongeveer 50 belangstellende ouders  hadden plaatsgenomen om de verrichtingen van hun zoon/dochter te kunnen bijwonen.

  Het examen werd begonnen met het technische gedeelte. Sensei Hans en Rinus Smit keken nauwgezet toe of het vereiste niveau behaald werd.

  De kihon van de deelnemers was zeer in orde en de vaste begeleiders van de groep waren zichtbaar trots. Ook de kata die alleen of met twee tegelijk moest worden gelopen zag er zeer strak uit.

  Geen makkelijke opgave in het bijzijn van zoveel publiek.

  Hierna werd afgesloten met de gebruikelijke kumite sessie. De hoogste examankandidaten moesten uiteraard het langst doorvechten, maar gezien de uitgebreide wedstrijdervaring was dit zeker geen probleem.

  Terugkijkend kunnen we zeer trots zijn op het behaalde niveau, met dank aan de inzet van de jeugd maar zeker ook aan de begeleiders.

  Er is keihard gewerkt en het resultaat was navenant.


 • Met trots presenteren we onze nieuwe poster.

   

  Met Dank aan Timo en Boaz

  Fotograaf  mksportfotografie

  Sponsoren,

  • ‘t Hart Onderhoudsdienst
  • Dolk Finance
  • van der Waal Engineering
  • Autobedrijf Jan van Dijk
 • Strandtraining 2019

  Overig | 22 juni, 2019
Copyright © Karateschool Kiyozumi 2019
Gerealiseerd door Wesoft Nederland