Nieuws

 • Middelharnis – Het is Valence Bickel gelukt. De 20-jarige uit De Heen mag zich sinds afgelopen zondag Wereldkampioen Kyokushin Karate noemen. Valence traint bij Karateschool Kiyozumi in Middelharnis waar zij veelvuldig wordt getraind door Andre van Wezel. Hij is tevens 1 van de bondscoaches van Nederland. Met nog 2 andere deelnemers reisden Andre en Valence afgelopen woensdag af naar Astana. Met de Nederlandse vlag gedrapeerd om haar schouders luisterde zij in Kazachstan vanaf de hoogste plaats van het erepodium toe hoe het Wilhelmus alleen voor haar werd gespeeld.

  Na twee keer het Nederlandse en het Europese Kampioenschap behaald te hebben, was de wereldtitel de eerstvolgende logische stap voor de Heense karateka. Dat wil uiteraard nog niet zeggen dat dat gegeven alleen voldoende is om te slagen, want de tegenstand was geducht.

  Een beetje geluk hoort er ook bij zoals Valence in haar eerste partij ervoer toen haar tegenstander niet op kwam dagen. Haar tweede partij daarentegen was een behoorlijke uitdaging. “Ik wist dat het een lastige zou worden,” blikt Bickel terug. “Het was een dame uit Kazachstan, dus van de thuisploeg en dat geeft altijd voordeel. Ik had haar in de voorbereiding gezien en wist dat het een pittige tegenstander zou worden. Dat voelde ik duidelijk tijdens de partij die ook nog verlengd werd. Ze was erg sterk en had goede trappen maar uiteindelijk heb ik het op conditie gewonnen.”

  Piece of cake

  In haar finalepartij kon Valence alle technieken laten zien die zij in huis had. “Een piece of cake,” volgens moeder Lia Vlietland, zelf ook zeer bedreven in de sport. “Dat klopt,” bevestigt Valence. “De tegenstander kwam vanaf het begin af aan niet aan bod en dat gaf mij juist extra zelfvertrouwen.”

  Ook al sloot Bickel de partij winnend af, uit je dak gaan, is er niet bij in de Kyokushin. “Je moet beheerst blijven en iedereen normaal en rustig ‘afgroeten’. Pas daarna mag je uitbundig zijn en ben ik dan ook in de armen van mijn coach gesprongen.”

  Amper een dag later kon zij hetzelfde doen bij haar vrienden en familie die haar, uiteraard geheel in het oranje gekleed, opwachtten op Schiphol.

  Rust nodig

  Na de intensieve trainingsperiode tot de Wereldkampioenschappen is het nu tijd om op adem te komen. “Mijn lichaam heeft rust nodig, zowel mentaal als fysiek. Tot februari neem ik die rust en dan hoop ik in die maand mijn titel van Nederlands Kampioen te prolongeren.”

  Ben jij een actieve sporter of wil je dat graag worden, heb je een voorliefde voor vechtsporten en beoefen je je sport het liefst binnen een gezellige en gedisciplineerde vereniging, dan is onze karateschool iets voor jou. Of je nu op zoek bent naar een vereniging om je conditie te verbeteren, jezelf wilt leren verdedigen, of deel wilt nemen aan toernooien, het kan allemaal. Iedereen is welkom. Voel je overigens niet te oud om aan karate te beginnen. Mits je beschikt over een redelijke basisconditie, past ook de oudere jongere prima in de groep. Ook onze dames binnen de vereniging zouden wel wat steun kunnen gebruiken. Er kan een, twee of drie maal per week worden getraind.

  Heb je interesse?…..Kom eens langs en kijk of train vrijblijvend een avondje mee.

   

 • Corona virus

  Overig | 24 maart, 2020

  Datum: 24-03-2020

  Beste karateka, ouders en /of verzorgers,

  In verband met het corona virus houdt Karateschool Kiyozumi de deuren gesloten tot minimaal 1 juni. Dit heeft onder andere gevolgen voor de contributie.

  Alle contributie betalingen worden per 1 april stopgezet. Dit betekent dat u, als per maand of per kwartaal betaalt, zelf per deze datum de contributie op pauze kunt zetten. Voor diegenen die voor het hele jaar hebben betaald zal een passende regeling worden getroffen. Daarover meer in de toekomst.

  Het bestuur van Karateschool Kiyozumi hoopt verder dat iedereen gezond en wel uit deze onzekere periode komt.

  Voor verdere vragen kunt u terecht bij onze secretaris, Sensei Andre van Wezel.

  Met vriendelijke groeten,

  Namens Karateschool Kiyozumi,

  Hans Smit, voorzitter

  Beste Leden en ouders van leden

  Osu.

  Vanmorgen hebben jullie een mail gehad waarin we vertelden hoe we met de maatregelen tegen verdere verspreiding van Corona omgaan binnen de dojo.

  Inmiddels hebben verschillende instanties hun adviezen alweer verder aangescherpt, zo ook het NOC/NSF.

  Het advies van hun luidt dan ook alle clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen af te gelasten.

  Voor ons betekent dat geen trainingen tot en met 31 maart. Met betrekking tot de bondstrainingen (Papendal), volg daarvoor de website van de NKKO.

  Zodra we weer beginnen horen jullie dat via de mail. In de tussentijd kun je natuurlijk wel gewoon lekker zelf trainen!

  Ik hoop dat we elkaar snel weer zien op de training.

 • Kankei tournooi

  Overig | 7 maart, 2020

  Kankei tournooi 7 maart 2020

  Op zaterdag 7 maart vond het Kankei tournooi plaats in Sommelsdijk.

  Het Kankei tournooi is een initiatief van verschillende scholen die de handen in een gelslagen hebben om de allerkleinsten en inmiddels ook beginnende volwassenen op een laagdrempelige manier te laten wennen aan wedstrijden vechten. Dit jaar lag de organisatie in handen van karateschool Kiyozumi. Niet alleen leden werkten mee, ook ouders hebben hun steentje bijgedragen. Waarschijnlijk waren op heel Flakkee heerlijke bakgeuren te ruiken want de ouders hadden hun best gedaan om heerlijke taarten, gebak, cake en veel meer lekkers te bakken om alle aanwezigen te trakteren op wat lekkers bij de koffie.

  Daar Timo en Boaz al geroutineerde vechters zijn konden ze niet meer mee doen aan dit beginners tournooi, zij hebben samen de dag geopend door een prachtige kata voor het publiek te lopen en 2 gasbeton blokken te breken. Top gedaan jongens!

  Om de impact van de slagen en schoppen op het lijf in te perken en de kinderen toch middels full-contact systeem te laten vechten is besloten om alle jeugdleden te laten vechten met een panser om hun bovenlijf. Verder uiteraard met scheen beschermers, vuistbeschermers en helm.

  Voor de allerkleinsten (tot 8 jaar) werd er gevochten middels het “clicker” systeem waarbij je per goed geplaatste techniek een punt kunt verdienen. De vechter met de meeste punten wint.

  Vanaf 8 jaar werd er gevochten middels puntensysteem. Een goed geplaatste techniek kan een half punt (waza-ari) opleveren wanneer je nogmaals waza-ari behaald heb je een ipon en dan is de wedstrijd voortijdig beslist.

  Ryaan en Danial hebben hun uiterste best gedaan bij het clicker systeem en gingen beiden met een medaille naar huis.

  Thalien, Arianne, Anniek, Hanna, Sophie Bjorn,Thomas, Otis, Jafari, Lorenzo en Wessel vochten allen in het punten systeem. Allen hebben super hun best gedaan en een ieder ging huiswaarts met een medaille maar wat veel belangrijker is dat ze met een trots gevoel de mat af konden stappen omdat een ieder een top partij heeft neergezet.

  Karateschool Kiyozumi is een sociale vereniging waar je van jong tot oud kunt trainen. Zowel als wedstrijdvechter als recreant. Er heerst een grote onderlinge saamhorigheid en ondanks de hiërarchie die inherent is aan karate ook een ongekende gelijkwaardigheid.

  Heb je interesse in karate, wil je aan je zelfvertrouwen en conditie werken? Kom dan zeker eens een keer bij ons lang. De eerste twee weken train je gratis mee! Voor info zie www.kiyozumi.nl of check onze Facebook pagina Karateschool Kiyozumi.

 • Shihan Loek Hollander.

  Overig | 16 februari, 2020

  Rotterdam, 16 februari 2020

  Met grote verslagenheid geven wij u kennis van het overlijden van onze Shihan Loek Hollander. Vanmorgen 16 februari is hij in het bijzijn van zijn vrouw Adriana Hollander en zijn familie rustig ingeslapen. Shihan Hollander is 81 jaar geworden.

  Shihan Hollander startte in 1962 met het beoefenen van Kyokushin en behaalde in 1965 zijn eerste dan. In de jaren 60 heeft hij enige tijd doorgebracht in Japan als leerling van Sosai Oyama. Na het behalen van zijn vierde dan is hij door Sosai teruggestuurd naar Nederland met de opdracht het Kyokushin in Europa te verspreiden.

  Als leider binnen de Kyokushin speelde hij een belangrijke rol zowel nationaal als internationaal. Op het moment van zijn overlijden was hij erevoorzitter van de NKKO en de KWF.

  Zijn leiderschap kenmerkte zich door duidelijkheid. Je doet mee of niet, een beetje meedoen bestond niet voor hem. En dat heeft hij tot het laatst toe ook verkondigd. De door hem opgerichte Kyokushin organisatie, de huidige NKKO, is de oudste in Nederland.

  Als een van de eersten heeft hij een start gemaakt met het jaarlijks organiseren van een Kyokushin zomerkamp dat tot op de dag van vandaag nog steeds een jaarlijks succes is. Vele seminars en toernooien over de gehele wereld heeft hij bezocht.

  Shihan Hollander is een voorbeeld voor velen van ons en we zijn hem grote dank verschuldigd voor wat hij ons heeft gegeven.

  We zullen Shihan Hollander blijven herinneren als onze leraar, een groot karateka, een charismatisch mens en de man die aan de basis heeft gestaan van het Kyokushin in Nederland en Europa.

  Wij wensen zijn vrouw Adriana en zijn familie kracht toe om dit verlies te dragen.

  Namens het bestuur van de Nederlandse Kyokushin Karate Organisatie

  Rien Brink
  Paul Lorist
  Jeroen Zeegers
  Gerard van Kessel

  Correspondentie: kyokushinnederland@gmail.com

  ===========================================

  We are sorry to inform that Shihan Loek Hollander has passed away at the age of 81. This morning February 16th he passed away peacefully in the presence of his wife Adriana Hollander and his family.

  Shihan Hollander started practicing Kyokushin in 1962 and got his first dan in 1965. In the 60’s he spent some time in Japan as a student of Sosai Oyama. After obtaining his fourth dan he was sent back to the Netherlands by Sosai with the assignment to spread Kyokushin in Europe.

  As a leader within the Kyokushin he played an important role both nationally and internationally. At the time of his death he was honorary chairman of the NKKO and the KWF.

  His leadership was characterized by clarity. You are either in or out, in Kyokushin there is no other way. This, he proclaimed right up to the last moment. The Kyokushin organization he founded, the current NKKO, is the oldest in the Netherlands.

  He was one of the first to start organizing an annual Kyokushin summer camp which is still an success to this day. He has attended many seminars and tournaments all over the world.

  Shihan Hollander is an example to many of us and we owe him for what he has given us.

  We will continue to remember Shihan Hollander as our teacher, a great karateka, a charismatic man and the man who founded Kyokushin in the Netherlands and Europe.

  We wish his wife Adriana and his family strength to bear this loss.

  On behalf of the board of the Dutch Kyokushin Karate Organization

  Rien Brink
  Paul Lorist
  Jeroen Zeegers
  Gerard van Kessel

  Contact: kyokushinnederland@gmail.com

 • Voortbordurend op het afgelopen EK in Antwerpen zijn Sensei André en Sensei Prescilla Lambrechse met elkaar in contact gegaan en kwamen zo op het idee om een gezamenlijk gevechtstraining te organiseren. Zo gezegd zo gedaan. Vanavond vond deze training plaats van 19:00-20:30 uur. Er is hard met elkaar gewerkt een prettige ervaring waarvan we hopen dat we dit op structurele basis kunnen voortzetten. De vrijdagavond training is open voor ieder die op Kyokushin regels wil en kan vechten. Kinderen tot 13 jaar trainen van 18:30-19:30 uur. Iedereen van 13 jaar of ouder traint van 19:30-20:30. De lessen zijn onder leiding van Andre van Wezel. Iedereen is welkom! Wil je lekker mee trainen en ben je nog nooit geweest neem eerst even contact op met André. Kom je van een andere karate school? Overleg altijd eerst met je eigen Shihan of Sensei Osu

  https://www.facebook.com/Karateschool.Kiyozumi
 • Met grote trots kunnen wij u melden dat Valence Bickel vandaag de tweede plaats heeft behaald op het EK in Antwerpen! Na de minder leuke ervaring in Kazachstan hebben Valence en André goed ge-evalueert en met goede gesprekken en andere trainingsmethoden was Valance sterker dan ooit. Met grote gedrevenheid stapte ze de mat op. Het was een zwaar bezet tournooi dat over 2 dagen verdeeld was. De voorrondes op zaterdag en de halve finale en finale op zondag. Het niveau lag zeer hoog. Vanuit heel Europa werden de beste vechters gestuurd om te vechten voor de eerste plaats. Valence heeft karakter en doorzettingsvermogen getoond en moest uiteindelijk in de finale haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Bij Karateschool Kiyozumi zijn de leraren en ook de Senpai er op gespitst om ieder individu te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Voor mensen die wat meer zelfvertrouwen zouden kunnen gebruiken, gezonder willen leven of zich willen spitsen op wedstrijden er wordt op ieder niveau lesgeven en alles komt aan bod binnen de trainingen.  

  Afgelopen weekend hebben 5 vechters van de NKKO deelgenomen aan het eerste Europese Kampioenschap van de EFKO in Antwerpen. De winnaars van dit toernooi zouden geselecteerd worden voor het Wereld Kampioenschap dat 30 mei wordt gehouden in Japan Osaka.

  Het toernooi werd bezocht door alle Kyokushin organisaties in Europa en het deelnemersveld was dan ook waanzinnig sterk.

  De organisatie was in handen van de ons welbekende en gerespecteerde Shihan Koen Spitaels.

  Het toernooi was geweldig georganiseerd, van de ontvangst tot aan de sayonara party toe. Er waren belangrijke gasten die met elkaar mooie en goede gesprekken hebben gevoerd. De basis voor een nog hechtere samenwerking in de toekomst is hier zeker gelegd.

  Het Nederlands team bestond ook uit drie scheidsrechters welke vele partijen op de mat hun bijdrage hebben geleverd.

  Maar het gaat natuurlijk om de vijf vechters. Onder leiding van onze bondscoach Andre van Wezel streden ze om het hoogst haalbare. Alle vechters zijn tot het uiterste gegaan, Bart Overkamp, Dijay Stok, Jennifer van der Meijden en Jan Horn hebben uitstekend gepresteerd maar helaas verloren in de eerste ronde.

  Valence Bickel heeft haar reputatie waargemaakt na een zeer zware eerste ronde met twee verlengingen, won ze uiteindelijk overtuigend op beslissing van de scheidsrechters. De tweede ronde won ze op ippon, waarbij ze liet zien te allen tijde het overzicht te behouden en gedecideerd de kansen te nemen. Door de halve finale ook weer te winnen vocht ze uiteindelijk de finale op zondag.

  In de finale bleek uiteindelijk dat haar tegenstander in de eerste verlenging te sterk en is Valence zeer verdiend tweede geworden. Super.

  Het was fijn te zien dat een aantal leden van de NKKO en sportschoolhouders als supporter aanwezig waren en het team de steun gaven die ze verdienden.

  Nu weer vol aan de bak voor het volgende toernooi: het EK van de KWF in Sieradz Polen op 18 mei.

   

 • Papendal 04-01-2020

  Overig | 5 januari, 2020

  Kiyozumi begint het jaar sportief. Vandaag stond de centrale training op het programma. Deze training bestaat uit 1 uur techniek training, 1 uur kata training en 1,5 uur gevechtstraining. Om in aanmerking te komen voor het examen voor 1ste Kyu (bruineband streep) en hoger moet je minimaal 5 maal, liever meer, actief deelnemen aan alle drie deze trainingen. Dit examen wordt afgenomen tijdens het internationaal zomerkamp op Papendal. Een onafhankelijke Europeese examen commissie neemt daar de examens af. Vandaag reisden Hans Smit, André van Wezel, Lia VlietlandAngela Koole, José Horstman, Valence BickelBoudein Bickel en Jannie Rossen-Smit af naar Papendal om volle bak te trainen. Andre van Wezel in zijn functie als bondscoach verzorgde samen met sensei Dominic Monasso de gevechts/selectie training. Moe maar voldaan keren we weer terug naar ons mooie eiland. Morgenavond weer lekker trainen! Osu!! 

  www.kiyozumi.nl

 • Vandaag hebben we het jaar 2020 officieel ingeluid met leden en gasten van Kiyozumi! Tijdens de Szeeza werden de leerlingen door Sensei Hans, Sensei Lia en Sensei André getrakteerd op een confetti douche. Vervolgens gingen we twee aan twee naar dé “Kiyozumi” berg. Na een gevarieerde training waarin Kihon centraal stond was er uiteraard ook nog een gedeelte waarin de stamina uitgedaagd werd. Moe maar voldaan gingen we weer 2 aan twee naar de karate school waar Cinderella klaarstond met heerlijk verse soep (door Sensei André gemaakt) met broodjes. En uiteraard wat drinken om de dorst te lessen. Vanaf maandag startten we weer met de reguliere lessen! Wees welkom op maandag en woensdag kinderen tot 13 jaar van 18:30 uur tot 19:30 uur. Iedereen boven de 13 van 19:30-21:00 uur. Op vrijdag avond hebben we een specifieke gevechtstraining olv Sensei André voor wedstrijdvechters en mensen die extra aan hun conditie en reflexen willen werken. Kinderen tot 13 jaar trainen van 18:30 uur tot 19:30 uur, iedereen boven de 13 traint van 19:30-20:30 uur. Karate is niet alleen goed voor je lichaam maar ook zeker voor het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Respect naar elkaar staat hoog in het vaandel, we zijn een sociale school waar je als beginner maar ook als wedstrijdvechter begeleidt en gemotiveerd wordt om het uiterste uit jezelf te halen.

 • fijne feestdagen

  Overig | 23 december, 2019
 • Met veel genoegen dankt het bestuur van Karateschool Kiyozumi langs deze weg de volgende sponsoren en personen die het Open Dutch Kyokushin JuniorsTournament 2019 hebben mogelijk gemaakt. Dankzij uw bijdrage en inzet is het een bijzonder geslaagd tournooi geworden.

  De sponsoren:

  Autobedrijf Jan van Dijk

  Dolk Finance

  EMO

  Gemeente Goeree-Overflakkee

  Kitvoegen.nl

  Solaes Brouwerij

  Sponsoren tatami nr. 2

  ’t Hart Onderhoudsdienst

  Van Der Waal Engineering

  Personen:

  NKKO medisch team

  NKKO wedstrijdcommissie

  Ouders van junioren karateka Karateschool Kiyozumi

  Publiek

  Recreatiecentrum De Staver personeel

  Rick van der Vegt (FrameWave)

  Scheidsrechterskorps NKKO en diverse andereKyokushin bonden

  Vrienden van Karateschool Kiyozumi

  Vrijwilligers Karateschool Kiyozumi

 • Het Open Dutch Juniors Kyokushin Tournament, voor de 8ste keer georganiseerd door Karateschool Kiyozumi in Recreatiecentrum De Staver, is ontzettend succesvol verlopen. Ruim 230 vechters deden mee aan dit grote tournooi. Nog eens 50 deelnemers deden mee aan het kata tournooi voorafgaand aan het kumite deel (vechten). Met ruim 40 vrijwilligers die de hele dag keihard gewerkthebben om alles in goede banen te leiden is weer een fantastische dag ontstaan. Zonder de sponsoren AUTOBEDRIJF JAN VAN DIJK, DOLK FINANCE, VAN DER WAAL ENGINEERING, BROUWERIJ SOLAES, KITVOEGEN.NLEMO A HES INTERNATIONAL COMPANY en ’T HART ONDERHOUDSDIENST had dit tournooi niet georganiseerd kunnen worden. 

  Drie nieuwe tatami’s
  Dit jaar werd voor het eerst gevochten op de eigen tatami’s (wedstrijdmatten) van Kiyozumi. Dit was heel bijzonder en ook prettig voor de deelnemers. Deze matten zijn volledig betaald via crowd funding en diverse sponsoren! Elke mat had een eigen banner met hierop alle sponsoren vermeld. De Gemeente Goeree-Overflakkee heeft hierbij tatami nr. 3 volledig gesponsord. Speciaal hiervoor kwam de wethouder van Sport & Recreatie, de heer Bruggeman, naar het tournooi om een toespraak te houden. Organisatoren André van Wezel en Marinus Smit hielden gezamenlijk de openingstoespraak. Er werd benadrukt dat wij als organiserende school heel blijwaren de heer Bruggeman te mogen begroeten. Hij benadrukte in zijn speech hoe trots hij was dat er op Goeree-Overflakkee door Karateschool Kiyozumi een Nederlands kampioenschap werd georganiseerd waaraan ook deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, Polen, Israël en België meededen. Na het maken van een spectaculaire groepsfoto ging het tournooi van start. 

  Kata

  Kata is een belangrijk onderdeel binnen het Kyokushin karate. Een goed karateka beheerst zowel kumite als kata, dit gaat hand in hand. Kata is een schijngevecht waarin techniek en balans nauw op elkaar zijn afgestemd, evenals bij kumite. Bij iedere graad die je behaalt moet je laten zien dat je de kata die bij jouw graad hoort perfect kunt lopen. Stipt om half tienstartte het kata tournooi op drie matten. Dit verliep zeer vlot en de kata’s werden keurig gelopen. Jens en Enola liepen voor Karateschool Kiyozumi mee in het kata tournooi. Beiden deden hun uiterste best, het niveau was hoog. Enola haaldeniet voldoende punten om naar de finaleronde te mogen. Desalniettemin een bijzonder mooie ervaring om met vele ogen op je gericht een kata te lopen. Een uitdaging om je opperste concentratie te laten zien en perfect kata te lopen. Jens mocht wel door naar de finaleronde en werd 4de in zijn poule. Chapeau Jens en Enola!

  Kumite

  Voor het kumite tournooi hebben Timo, Jens, Boaz, Otis, Thalien, Hannah en Isabel meegedaan, gecoacht door Andre van Wezel, regerend Europees kampioen Valence Bickel enBoudein Bickel.

  Otis en Isabel troffen beiden een sterkere tegenstander waardoor zij buiten de finaleplaatsen vielen. Boaz en Jenswonnen hun eerste partij maar troffen in de daaropvolgende partij hun meerdere waardoor zij beiden ook buiten de finaleplaatsen vielen. Desalniettemin een zeer goede prestatie van deze kanjers!

  Timo behaalde de tweede plaats in zijn poule.

  Hannah en Thalien behaalden beiden de derde plaats in hun poule.

  Alle vechters, beker of geen beker, hebben weer een overwinning op zichzelf behaald. Ga er maar aan staan als kind, een volle zaal publiek, een sterke vechter tegenover je en alles uit de kast halen wat je in je hebt. De trainingen ernaar toe en alles er omheen maakt je al een winnaar op het moment dat je de mat opstapt. 

  Kiyozumi leverde voor dit tournooi drie hoofdscheidsrechters, Hans Smit, Lia Vlietland en Iman Peeman. Als hoekscheidsrechters traden Angela Koole, John Slort en Jannie Rossen-Smit aan. Hans was deze dag tevens manager mat nr. 3, wat inhoudt dat hij verantwoordelijk was voor het goed verlopen van de wedstrijden en de indeling van de scheidsrechters op die mat.

  Wij kijken terug op een wederom goed geslaagd tournooi. Tevens kijken wij er naar uit om dit tournooi volgend jaar op 14 november weer te organiseren. Wil je ook bij deze geweldige karateschool trainen? Je traint de eerste 2 weken gratis mee! Kom vrijblijvend langs op maandag of woensdag van 18:30-19:30 uur in de J.C van Gentschool aan de Molenlaan 26 in Sommelsdijk. Of kijk op onze website www.kiyozumi.nl

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2019
Gerealiseerd door Wesoft Nederland