Trainer

Linda Kievit

Zwarte band 3e dan

Linda heeft de zwarte band 3e dan en is wat betreft karate een echte allrounder. Alle facetten van karate hebben haar interesse; kata (stijloefeningen) , kihon (basis technieken) en de kumite (sparren).  Met name de conditietrainingen (door Linda gegeven) zijn pittig en ze is pas tevreden als iedereen zich voor 100% inzet.

image

De leeftijd is bij Linda een gevoelig onderwerp, maar na lang aandringen zijn we erachter gekomen dat ze inmiddels de 25 jaar is gepasseerd!

Linda is in het dagelijks leven fiscaal jurist en ziet karate als een uitlaatklep van haar drukke baan. Sinds 1998 doet zij aan karate. Door de mooie moves van onder andere Jean-Claude van Damme werd zij geïnteresseerd in het karate.

Naast karate is fietsen één van haar hobby’s. Linda is ook instructrice bij de lokale sportschool, onder andere voor groepslessen in “spinning”.

 

“Het leuke aan de vereniging is de samenhorigheid. De vereniging werkt met elkaar als een team, waar nodig help je elkaar. Met het doel om met zijn allen beter en sterker te worden. En natuurlijk de gezelligheid zowel tijdens als na de training. Iedereen die bij ons binnenkomt voelt zich meteen op zijn of haar gemak.”

linda 1

Haar favoriete techniek is de mawashi geri jodan (hoge ronde schop) en bij voorkeur gevolgd door een ushiro mawashi geri (achterwaartse hoge ronde schop).

In het verleden heeft Linda deel genomen aan Nationale karate kampioenschappen. Ze werd 1e op de Nederlandse kampioenschap van 2008 en 2e op de NK van 2002. Ook heeft Linda afgelopen jaar deelgenomen aan kata-wedstrijden, helaas viel ze net buiten de prijzen, want ze werd 4e.

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2014.
Gerealiseerd door Wesoft Nederland