Trainer

Angela Koole

Zwarte band 1e dan

Angela doet Kyokushin karate sinds 1987 en is in 2013 geslaagd voor de zwarte band eerste dan. Haar favoriete karate onderdeel is de kata (stijloefening).

Ze heeft twee kinderen, die ook allebei lid zijn van de karatevereniging. In haar dagelijkse leven werkt Angela als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf . Maar ook in haar vrije tijd vindt ze het leuk om met kinderen te werken. Om die reden is zij ook één van de vaste instructrices bij de jeugd.

image

Naast karate, werk en het gezinsleven vindt ze ook nog tijd om te lezen, te winkelen en het beoefenen van spinning en fitness.

Ze is op karate gekomen toen ze de majorettes zat was! Tijdens een projectweek op de lagere school kwam ze in aanraking met karate. En zoals Angela zegt “al vrij snel was ik besmet met het Kyokushinvirus en ik vrees dat het niet meer over gaat”.

Karate spreekt haar erg aan, je traint het hele lichaam en je verbetert de conditie. Karate is erg afwisselend en je leert ook nog eens hoe je jezelf kan verdedigen.

“Binnen onze vereniging is er een goede sfeer, er is tijd voor een grapje maar er wordt vooral keihard getraind. De betrokkenheid tussen de karateka’s onderling vind ik heel mooi. Bijvoorbeeld als iemand examen gaat doen, doet hij de voorbereiding niet alleen, er staan altijd mensen klaar om te helpen.”

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi