Trainer

André van Wezel

Zwarte band 3e dan

André heeft de zwarte band 3e dan. Hij traint onder het motto; Hard work beats talent

Hij is 45 jaar. André werkt met moeilijk opvoedbare kinderen bij het ministerie van Justitie. Naast zijn werk en karate besteedt hij ook nog tijd aan; hardlopen, de hond, reizen, skiën en koken. Zijn vakantie brengt hij liefst door in Italië. André kwam in aanraking met karate door zijn oudere broer, door zijn verhalen is hij enthousiast geworden.

André is geboren met een hartafwijking en mocht op jonge leeftijd niet aan sport doen. Pas na zijn operatie heeft hij zich helemaal op het sporten gestort. Hij is met karate gestart toen hij 13 jaar oud was.

Zijn favoriete karate onderdeel is het Kumite (vechten) maar ook de Kata’s hebben zijn interesse.

 

andre 4

image

Het leuke aan de vereniging vindt hij de samenhorigheid.

“Bij onze vereniging trekken veel leden buiten de Dojo ook met elkaar op. Dit zie je bij de jeugd maar ook bij de volwassenen. Ook de humor en gezelligheid tijdens en na de trainingen weet ik te waarderen. Als er karateka’s van andere Dojo’s komen trainen krijgen we vaak te horen dat het een super gezellige groep is waar je je snel thuis voelt.”

André heeft veel wedstrijdervaring. Hij stond 3 keer in de finale van het Nederlands kampioenschap zowel als lichtgewicht als middengewicht, hij eindigde steevast als tweede.  Tijdens zijn carrière heeft hij 5 jaar in het Nederlandse selectieteam gezeten. Hij heeft Nederland vertegenwoordigd in veel verschillende Europese landen en gevochten op 4 Europese  Kampioenschappen.

Zijn hoogste notering in Europees verband haalde hij in 1997. Hij behoorde op dit kampioenschap tot de laatste 16 in het  middengewicht  in Gdansk, Polen

André staat bekend om zijn goede bokstechniek. “Mijn favoriete techniek is een dubbele leverhoek”.  Maar ook zijn Chudan Mawashi geri (ronde schop op buikhoogte) mag er zijn.

 

   

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2020
Gerealiseerd door Wesoft Nederland
Kiyozumi