Dojo

Achtergrondinformatie

Karate is een eeuwenoude vorm van ongewapende zelfverdediging. Men maakt gebruik van de natuurlijke wapens van het lichaam, zoals handen, voeten en benen. In de loop van de jaren zijn er vele soorten karate ontwikkeld. In de Kiyozumi dojo wordt er lesgegeven in het Kyokushin karate. Het Kyokushin karate is een moderne full-contact karate stijl die ook wel de “strongest karate” wordt genoemd. Het staat bekend om zijn harde maar eerlijke vorm van karate. De grondlegger van Kyokushin karate is Mas. Oyama (1923-1994). De opvolger van Mas. Oyama is Kancho Shokai Matsui (8e dan).

Discipline

Mensen die karate beoefenen zijn in het algemeen rustig, beheerst en gedisciplineerd. Mensen die karate gaan leren met de bedoeling om dit te misbruiken, missen vaak de mentaliteit om de zware trainingsdiscipline vol te houden. Het misbruiken van karate wordt overigens niet getolereerd.

Karateschool Kiyozumi

Sinds 1997 hebben de gebroeders Smit hun eigen karateschool, Kiyozumi genaamd naar de berg waar Mas. Oyama zijn karatestijl ontwikkelde. Hans en Rinus en enkele van de pupillen hebben succes gehad op zowel nationale als internationale toernooien. De Kioyzumi dojo behoort bij de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie (NKKO), de NKKO bestaat uit circa 20 karatescholen. De NKKO is aangesloten bij de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG).

Kampioenen

Onderstaande karateka´s hebben in het verleden prijzen gewonnen op nationale en internationale toernooien.

 Karateka

 Land

 Prijs

 Gewichtsklasse

 Jaartal

 Hans Hagoort

 Nederland

 3e

 Zwaargewicht

 1990

 Linda Kievit

 Nederland

 1e

 2008

 Iman Peeman

 België

 2e

 Middengewicht

 1997

 Jannie Rossen

 België

 Nederland

 België

 Nederland

 België

 2e

 1e

 3e

 2e

 1e

 1998

 2002

 2002

 2003

 2004

 Erik Schotanus

 België

 3e

 Zwaargewicht

 1996

 Rinus Smit

 Nederland

 3e

 3e

 Zwaargewicht

 Zwaargewicht

 1999

 2001

 Maurice van der Veer

 Zwitserland

 1e

 Lichtgewicht

 Bram Verkerke

 Nederland

 3e

 Lichtgewicht

 2009

 André van Wezel

 Nederland

 2e

 2e

 Lichtgewicht

 Middengewicht

 1994

 1998

Exameneisen

Klik op onderstaande link voor de huidige exameneisen.
Exameneisen

Handleiding

Voor de beginnende karateka is er een handleiding gemaakt over het Kyokushin karate. Ter verduidelijking is de handleiding voorzien van vele foto’s en illustraties. Tevens worden er in het document Japanse woorden en begrippen uitgelegd. Klik op onderstaande link voor de handleiding van het Kyokushin karate.
Handleiding karate

Copyright © Karateschool Kiyozumi 2019
Gerealiseerd door Wesoft Nederland